изузетан мелем за промуклост, кашаљ и болове у грлу
Мали савети распеваног кувара

Мелем за промуклост, болове у грлу и кашаљ

Мелем за промуклост… Сећам се, једне зиме, пре дванаестак година наступала сам са хором у неком простору који је био све само не удобан и топао. Нешто недовршено, без довољно прозора и потпуно без изолације. Јао Боже, кад се само сетим,  свака ћелија у мом организму се  буквално следенила. Као, нешто,  греје те љубав. Ма каква црна љубав. Само да се што пре заврши.

Сутрадан наравно пола хора прехлађено. Ја промукла као никад. И тада чујем по први пут за овај мелем од једне оперске певачице. Узмем папир да напишем, кад она : “ Ма Јованка шта пишете памтите има само два састојка. Млеко и Негро бомбоне. Знате то су оне црне “оџачар“ бомбоне.

У лонче млека ( око 2дл) ставите 4 Негро бомбоне,па на ринглу да проври. Кувајте уз стално мешање неколико минута док се не отопе бомбоне. и то је то. Треба попити што топлије. Три пута дневно по једна та шоља“. Прво што сам помислила како ћу ја када не волим да пијем млеко. Друго, осим кафе ништа не волим много топло и увек се расправљам са мојим татом око тога. Елем, ја га скувам и попијем. Као руком однешено. После две шоље нигде промуклости. И сада наравно увек скувам када имам проблеме са грлом или када кашљем. И још нешто, уопште се не осећа млеко на бомбоне, нити је нешто променило боју нити је слатко. Могу и деца без проблема само пола шоље. Па ето можда вам помогне као мени.

Рођена још давне 1973. неког 28. априла баш на Велику Суботу. Живот схватам као један велики хоби па се вероватно и тако понашам. Само докле... :)

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *