слатки ролат од кекса и желеа одличан за пост
Посно,  Распевани колачи

Шарена саламица

шарена саламица
шарена саламица

Одлична колач шарена саламица, јако издашан и врло декоративан.  Ова једна мера вам је сасвим довољна.  Код овог колача је јако битно да састојци буду квалитетни. Немојте да штедите на лошем кексу, на лошој чоколади. Није онда то то. Због укуса понајвише.

Пенасто умутити 250гр маргарина са 250гр шћера у праху, додати 250гр млевеног кекса посног, сок и рендану корицу од једног лимуна, и кесицу бурбон ваниле. На крају додати сецкане шарене желе бомбоне око 150гр. Све добро измешати. Направити облик саламе, завити у ону провидну фолију и ставити у замрзивач на пола сата. Ставити 200гр чоколаде на тиху ватру да се отапа, додати 50гр маргарина и све сјединити у глазуру. Извадити саламу и ставити на плато. Прелијте глазуром од чоколаде и одмах поспите кокосом 50гр. Глазура ће одмах да се стегне јер је салама из замрзивача. Оставите минимум 4 сата у фрижидеру . ПРИЈАТНО!!!

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Рођена још давне 1973. неког 28. априла баш на Велику Суботу. Живот схватам као један велики хоби па се вероватно и тако понашам. Само докле... :)

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Skip to content