идеалан пресолац са скоро сваку туршију па и ову
Распевана зимница

Љуте папричице у туршији

Универзални рецепт за пресолац. Буквално за сваку врсту љуте папричице у туршији. Идеалан однос киселог, да не поквари љутину паприке. Ја сам одабрала ове округле папричице које су доста љуте и изузетно  декоративне. Од ове количине отприлике буду 4 тегле оне од 750гр стандардне. Један савет. Фефероне које су онако танке и дугачке иду у мању теглу од 300гр. Такође и оне јако ситне иду у малу теглу. Ове округле и оне крупније зелене иду у велику теглу. Од ове количине пресолца имаћете сасвим довољно за зиму.

љуте папричице у туршији
љуте папричице у туршији

У пола литра воде ставити 60гр соли и 60гр шећера и пустити да вам проври. Тако да ври само док се истопе шећер и со. Измакнути са шпорета. Додати 60мл есенције, четвртину кашичице конзерванса и четвртину кашичице винобрана. Сву ту течност сипати у 2 литра хладне воде. Промешати. Папричице добро опрати, исећи петељке.Теглу добро оперите и поклопац. Наређајте папричице, сипите бибер у зрну по укусу и притисните их оном пластичном мрежом.Налијте пресолац до самог врха јер ће мало да упије током стајања. Обавезно ставите целофан па поклопац преко. Пријатно!!!

Рођена још давне 1973. неког 28. априла баш на Велику Суботу. Живот схватам као један велики хоби па се вероватно и тако понашам. Само докле... :)

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *