Боливијске труфле (Trufas Bolivianas)
Распевани колачи

Боливијске труфле (Trufas Bolivianas)

 Боливијске труфле (Trufas Bolivianas)Врло необичне труфле. Укус непоновљив. Морам да вам признам да сам била скептична када сам добила рецепт. Нисам знала како ће се слагати ананас са чили паприком. Чоколада и чили да али ананас...Онда сам прво бојажљиво спремила малу количину која је веровали или не планула за два минута. Шеф посластичар Мигел од кога сам добила рецепт ме је убеђивао данима да испробам одмах количину која је по рецепту. И стално је било и..Juanita да ли си спремила? Наравно, после тест пробе спремљена је велика количина. Овај рецепт ће свакако бити под обавезно за необичне десерте. Потребно је 150гр чоколаде за кување са мин 70% какаа. 200мл млечне павлаке, 4 кашике шећера у праху, 2 вршне кашике кондензованог млека, 2 кашике путера, кашика рума, око 100гр сецканог ананаса и два прстохвата млевене чили паприке. За ваљање иде какао. Прво изломите чоколаду на ситније делове. Слатку павлаку загрејте до тачке кључања. Не сме да проври. У павлаку ставите шећер и путер. Мешајте док се не сједини. Прелијте чоколаду и тако оставите 5 минута. Након 5 минута полако спатулом добро сједините. Када се сједини са чоколадом додајте кондензовано млеко, промешајте, па у фрижидер на 2 сата. Умутите миксером најјача брзина 5 минута. Видећете, маса ће да буде доста чврста. На крају сипајте рум и чили паприку. Полако сједините. Једна кашика је за једну куглу. Ананас иде једна кашичица за једну куглу. Значи једна кашика чоколадне масе и једна кашичица ананаса. То се сједини направи куглица, уваља се у какао и остави се преко ноћи у фрижидеру. Служе се хладне из фрижидера. Да вас не збуни горчина какаа. И то даје посебан шмек. Е сад ко жели може и да додатно заслади. Мени је ово сасвим довољно. Па пријатно!
Боливијске труфле (Trufas Bolivianas)

Боливијске труфле (Trufas Bolivianas)су врло необичне труфле. Укус непоновљив. Морам вам признати да сам била скептична када сам добила рецепт. Нисам знала како ће се слагати ананас са чили паприком. Чоколада и чили да али ананас…

Онда сам прво бојажљиво спремила малу количину која је веровали или не планула за два минута. Шеф посластичар Мигел од кога сам добила рецепт ме је убеђивао данима да испробам одмах количину која је по рецепту. И стално је било и..Juanita да ли си спремила? Наравно, после тест пробе спремљена је велика количина.

Овај рецепт ће свакако бити под обавезно за необичне десерте. Потребно је 150гр чоколаде за кување са мин 70% какаа. 200мл млечне павлаке, 4 кашике шећера у праху, 2 вршне кашике кондензованог млека, 2 кашике путера, кашика рума, око 100гр сецканог ананаса и два прстохвата млевене чили паприке. За ваљање иде какао.

Прво изломите чоколаду на ситније делове. Слатку павлаку загрејте до тачке кључања. Не сме да проври. У павлаку ставите шећер и путер. Мешајте док се не сједини. Прелијте чоколаду и тако оставите 5 минута. Након 5 минута полако спатулом добро сједините. Када се сједини са чоколадом додајте кондензовано млеко, промешајте, па у фрижидер на 2 сата. Умутите миксером најјача брзина 5 минута. Видећете, маса ће да буде доста чврста. На крају сипајте рум и чили паприку. Полако сједините. Једна кашика је за једну куглу. Ананас иде једна кашичица за једну куглу. Значи једна кашика чоколадне масе и једна кашичица ананаса. То се сједини направи куглица, уваља се у какао и остави се преко ноћи у фрижидеру.

Боливијске труфле (Trufas Bolivianas)
Боливијске труфле (Trufas Bolivianas)

Служе се хладне из фрижидера. Да вас не збуни горчина какаа. И то даје посебан шмек. Е сад ко жели може и да додатно заслади. Мени је ово сасвим довољно. Па пријатно!

Рођена још давне 1973. неког 28. априла баш на Велику Суботу. Живот схватам као један велики хоби па се вероватно и тако понашам. Само докле... :)

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *