Бокијев кромпир
Што би ми рекли на кашику

Бубишин кромпир ( идеална вечера)

Ево мене са још једним одличним рецептом. У питању је Бубишин кромпир. Вечера коју сам ја измислила сасвим случајно. Рецепт је настао од намерница у кући. Морам вам испричати историјат рецепта. како сам имала тог дана ваздан неке обавезе потпуно сам заборавила да кажем укућанима да очекујем телефонски позив. Ера увелико мобилних телефона а мене нон стоп зову на фиксни. Нека навика просто.

И ја решила да спремам нешто за вечеру јер искрено уживам у кулинарству. У том моменту јавља се моја мама на телефон кад иза са друге стране: “ Добро вече, овде Бубиша Симић. Могу ли да добијем Јованку? Моја мама која је иначе онако речита жена : “ Добро вече, знате… Местро… ја и супруг смо Ваши велики поштоваоци. Ево сад ће Јованка нешто петљави по кухињи. Баш ми је част што сада причамо.“ Моја мама коју је много тешко збунити је била тотално збуњена. Ја сам се слатко смејала.

Завршим ја разговор и седнемо да вечерамо. Тада смо се присетили свих концерата Биг бенда на које су ме родитељи водили и чак као малу. Брата нешто мање ( њега на Рибљу Чорбу јер је њих обожавао као и данас) а мене кад год се указала прилика. Додуше код нас се увек слушала у кући добра музика. И данас се слуша. Моја мама искључиво Адамо и Би Џиз а мој тата плејада од рока преко канцона и шансона до класике.

А џез је свима био у крви. Када се само сетим преслишавања мог тате (  још увек ми то ради) :“ И добро ко ово пева?“ Па да ли је Мина или Милва или Адриано Ћерлентано. А кад негде буду Мамас енд Папас све стаје да би се чуло. И онда мој тата крене да набраја од Бич Бојса преко Енималса и тако редом да би ми доказао како моји Дјуран Дјуран нису ни приближно.

Ево мене са још једним одличним рецептом. У питању је Бубишин кромпир. Вечера коју сам ја измислила сасвим случајно. Рецепт је настао од намерница у кући. Морам вам испричати историјат рецепта. како сам имала тог дана ваздан неке обавезе потпуно сам заборавила да кажем укућанима да очекујем телефонски позив. Ера увелико мобилних телефона а мене нон стоп зову на фиксни. Нека навика просто. И ја решила да спремам нешто за вечеру јер искрено уживам у кулинарству. У том моменту јавља се моја мама на телефон кад иза са друге стране: '' Добро вече, овде Бубиша Симић. Могу ли да добијем Јованку? Моја мама која је иначе онако речита жена : '' Добро вече, знате... Местро... ја и супруг смо Ваши велики поштоваоци. Ево сад ће Јованка нешто петљави по кухињи. Баш ми је част што сада причамо.'' Моја мама коју је много тешко збунити је била тотално збуњена. Ја сам се слатко смејала. Завршим ја разговор и седнемо да вечерамо. Тада смо се присетили свих концерата Биг бенда на које су ме родитељи водили и чак као малу. Брата нешто мање ( њега на Рибљу Чорбу јер је њих обожавао као и данас) а мене кад год се указала прилика. Додуше код нас се увек слушала у кући добра музика. И данас се слуша. Моја мама искључиво Адамо и Би Џиз а мој тата плејада од рока преко канцона и шансона до класике. А џез је свима био у крви. Када се само сетим преслишавања мог тате ( додуше још увек ми то ради) :'' И добро ко ово пева?'' Па да ли је Мина или Милва или Адриано Ћерлентано. А кад негде буду Мамас енд Папас све стаје да би се чуло. И онда мој тата крене да набраја од Бич Бојса преко Енималса и тако редом да би ми доказао како моји Дјуран Дјуран нису ни приближно. И тако ја те вечери спремала кромпир са качкаваљем и јајетом и назовем га Бокијев кромпир. Маестро ми је улепшао вече као и много пута на концертима. У принципу потребан вам је један већи кромпир по особи који ћете скувати са кашичицом соли. Со помаже да кромпир задржи чврстину и не распадне се.
Бубишин кромпир


И тако ја те вечери спремала кромпир са качкаваљем и јајетом и назовем га Бубишин кромпир. Маестро ми је улепшао вече као и много пута на концертима. У принципу потребан вам је један већи кромпир по особи који ћете скувати са кашичицом соли. Со помаже да кромпир задржи чврстину и не распадне се. Када Вам се скува кромпир, добро га оцедите и исеците на 5 делова али не скроз до краја. Узмите неки качкаваљ који се топи па га исецкајте на коцке. Ставите између сваког парчета кромпира. Није битно ако вам се одвоји неко парче кромпира. 

Када Вам се скува кромпир, добро га оцедите и исеците на 5 делова али не скроз до краја. Узмите неки качкаваљ који се топи па га исецкајте на коцке. Ставите између сваког парчета кромпира. Није битно ако вам се одвоји неко парче кромпира. Одозго посолите пола кашичице млевене зачинске паприке, мало бибера и ставите један чен белог лука исецкан.
Бубишин кромпир

Одозго посолите пола кашичице млевене зачинске паприке, мало бибера и ставите један чен белог лука исецкан.

Ставите на пек папир па прелијте умућеним јајетом. Одозго поспите разним семенкама. Ја сам имала голицу, сусам, сунцокрет и ланено семе.
Бубишин кромпир

Ставите на пек папир па прелијте умућеним јајетом. Одозго поспите разним семенкама. Ја сам имала голицу, сусам, сунцокрет и ланено семе.

Ставите у рерну и на 200 степени пеците једно 15 минута док се јаје не испече. Врло једноставно а јако укусно. Па пријатно!
Бубишин кромпир

Ставите у рерну и на 200 степени пеците једно 15 минута док се јаје не испече. Врло једноставно а јако укусно. Па пријатно!

Рођена још давне 1973. неког 28. априла баш на Велику Суботу. Живот схватам као један велики хоби па се вероватно и тако понашам. Само докле... :)

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *