Чоколадне бомбоне са ментолом
Распевани колачи

Чоколадне бомбоне са ментолом

Драги моји ево једног лепог рецепта на који сам сасвим случајно набасала. Један документарац, више као путопис и на неком острву белгијски посластичар прави пралине. И ово је његов рецепт. Искрено у почетку сам мислила да је врло лак за спремање. Шта ту има да пође наопако?

Итекако има драги моји. Прва тура је била уфффф. Док нисам укапирала да није исто када је онај чврсти ганаш крем и овај ређи. Значи радим са ређим филом. Онда сам кренула да мало експериментишем код друге туре. Мислим у документарцу је само рекао састојке и површно поступак и показао их.

Прво је битно да се направи ганаш крем. Класика 100мл слатке млечне павлаке се стави у шерпицу на ринглу да се загреје тј само да проструји до тачке кључања, никако да проври. Тиме се прелије 100гр млечне чоколаде ( е у томе је цака ), остави се 5 минута па онда мешате оном жицом за мућење док се не сједини. Као на слици. Додајте течну арому ментола по укусу. Ја сам имала неку јаку па ми је било довољно неколико капи.  И млечна чоколада је мекана није као она за кување па је због тога још ређи фил. Оставите га на собној температури.

Ганаш крема се прави од 100гр слатке млечне павлаке и 100гр млечне чоколаде. Павлака се стави на ринглу да се угреје до тачке клјучанја али да не проври па се тиме прелије чоколада. Оставити 5 минута па умутити. Додати арому ментола по укусу
Чоколадне бомбоне са ментолом

Отопите на пари 150гр чоколаде за кување и додајте 3 кашике уља. Четкицом наносите чоколаду у слојевима. Прво један слој па у замрзивач на минут па други слој па опет у замрзивач и тако три слоја укупно. Ја искрено у првој тури нисам тако радила и све су ми се биле поломиле и фил је исцурео.

Отопити 150 гр чоколаде за кување са 3 кашике уља па обложити калуп за пралине. Сипати ганаш крем .
Чоколадне бомбоне са ментолом

Напуните ганаш кремом и затворите отопљеном чоколадом.

одозго затворити чоколадом и оставити да се стегне у замрзивачу
Чоколадне бомбоне са ментолом

Тако оставите 10 минута на собној температури па у замрзивач на 5 до 10 минута.  И то је то . И морам нешто да вам признам ови на слици су преукусни али што се тиче изгледа нису репрезентативни. Како сам их вадила тако су нестајали. Имала пуну кућу и сви одушевљени па су појели и остали само ови за сликање.  Али да знате укус је феноменалан. Вреди!!!  Пријатно!!!

Чоколадне бомбоне са ментолом
Чоколадне бомбоне са ментолом

Рођена још давне 1973. неког 28. априла баш на Велику Суботу. Живот схватам као један велики хоби па се вероватно и тако понашам. Само докле... :)

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *