чорба од бораније
Што би ми рекли на кашику

Чорба од бораније

Чорба од бораније мада може и чорбаста боранија, рецепт који сам добила од монахиња у једном манастиру. Одушевио ме је пре свега својом једноставношћу. Ништа компликовано, мешавина укуса идеална. Ово је мера за килограм бораније.

Чорба од бораније Рецепт сам добила од монахиња у једном манастиру и одушевио ме је пре свега својом једноставношћу. Ништа компликовано, мешавина укуса идеална. Ово је мера за килограм бораније. У лонац од 3 литра ставите на дно кашику маслиновог уља. Ољуштите главицу црног лука и само је мало свуда рецните ножем, али да главица остане цела. Ту главицу пропржите на уљу једно два до три минута па је извадите. Додајте прстохват мајчине душице јако ситно исецкане или ако имате може и сува и прстохват такође ситно самлевене мирођије. Додајте сечену боранију килограм и литар и по воде. Уствари воде додајете прст изнад бораније. Кад проври додате два чена цела белог лука. Тако кувате поклопљено све док се не скува боранија. Водите рачуна о течности само. Не треба да је има превише. То је око 25 до 30 минута рецимо. Пред крај кувања додајте класичну запршку од равне кашике млевене зачинске паприке и две кашичице брашна. Додајте и пола кашичице бибера. Сервира се са кашиком павлаке, па се поспе љутом туцаном паприком и бибером. Ја сам млевену љуту ставила јер ми је нестала тренутно туцана паприка. Рецепт је иначе много добар за сиропусну недељу. Пријатно!!!
чорба од бораније

У лонац од 3 литра ставите на дно кашику маслиновог уља. Ољуштите главицу црног лука и само је мало свуда рецните ножем, али да главица остане цела. Ту главицу пропржите на уљу једно два до три минута па је извадите. Додајте прстохват мајчине душице јако ситно исецкане или ако имате може и сува и прстохват такође ситно самлевене мирођије. Додајте сечену боранију килограм и литар и по воде. Уствари воде додајете прст изнад бораније. Кад проври додате два чена цела белог лука. Тако кувате поклопљено све док се не скува боранија. Водите рачуна о течности само. Не треба да је има превише. То је око 25 до 30 минута рецимо. Пред крај кувања додајте класичну запршку од равне кашике млевене зачинске паприке и две кашичице брашна. Додајте и пола кашичице бибера. Сервира се са кашиком павлаке, па се поспе љутом туцаном паприком и бибером. Ја сам млевену љуту ставила јер ми је нестала тренутно туцана паприка. Рецепт је иначе много добар за сиропусну недељу. Пријатно!!!

Рођена још давне 1973. неког 28. априла баш на Велику Суботу. Живот схватам као један велики хоби па се вероватно и тако понашам. Само докле... :)

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *