Далматински хлеб са спанаћем и рузмарином
Теста и пите

Далматински хлеб са спанаћем и рузмарином

Можда сам мало досадна са овим хлебовима али шта ћу када су феноменални 🙂 .

Морам да вам признам да сам се за овај хлеб прошло јутро поштено смрзла. Отишла сам ујутру раније да копам по бувљаку. У потрази сам за једном метлицом за неки стари миксер да га комплетирам за резерву и тако копајући наиђем на неки часопис са почетка шездесетих и у њему рецепт за овај хлеб. Рецепт ми се на прву лопту мнооого допао и реших да спремим.
Далматински хлеб са спанаћем и рузмарином

Морам да вам признам да сам се за овај хлеб прошло јутро поштено смрзла. Отишла сам ујутру раније да копам по бувљаку. У потрази сам за једном метлицом за неки стари миксер да га комплетирам за резерву и тако копајући наиђем на неки часопис са почетка шездесетих и у њему рецепт за овај хлеб. Рецепт ми се на прву лопту мнооого допао и реших да спремим. Пола коцкице квасца се стави са кашичицом шећера и 2 дл топле воде да нарасте. У ванглу ставити 350гр брашна, 3 кашике сецканих обарених листова спанаћа, прстохват рузмарина, два пера младог белог лука, кашичицу вршну соли, кашичицу прашка за пециво, 3 кашике маслиновог уља, 1дл јогурта, једно жуманце и надошли квасац. Све добро сјединити. Маса је житка као за уштипке.

Рецепт ми се на прву лопту мнооого допао и реших да спремим. Пола коцкице квасца се стави са кашичицом шећера и 2 дл топле воде да нарасте. У ванглу ставити 350гр брашна, 3 кашике сецканих обарених листова спанаћа, прстохват рузмарина, два пера младог белог лука, кашичицу вршну соли, кашичицу прашка за пециво, 3 кашике маслиновог уља, 1дл јогурта, једно жуманце и надошли квасац. Све добро сјединити. Маса је житка као за уштипке. Прекрити крпом и оставити да нараста док се маса не удвостручи. Преручити у пекач и пећи на 180 степени око 30 - 35 минута у зависности од рерне. Увити у памучну крпу око пола сата ако можете да издржите. ја нисам могла и јела сам га врућег. Фантазија. Само од ове масе испадне да се две особе побију око задњег парчета. Није количински баш много али је зато укус прсте да полижеш. Одох ја да га доједем а ви ....па када га направите пријатно!
Далматински хлеб са спанаћем и рузмарином

Прекрити крпом и оставити да нараста док се маса не удвостручи. Преручити у пекач и пећи на 180 степени око 30 – 35 минута у зависности од рерне. Увити у памучну крпу око пола сата ако можете да издржите. ја нисам могла и јела сам га врућег. Фантазија. Само од ове масе испадне да се две особе побију око задњег парчета. Није количински баш много али је зато укус прсте да полижеш. Одох ја да га доједем а ви ….па када га направите пријатно!

П.С а ако нисте стигли да прочитате све о чају за миран сан и дан без стреса можете овде.

Рођена још давне 1973. неког 28. априла баш на Велику Суботу. Живот схватам као један велики хоби па се вероватно и тако понашам. Само докле... :)

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *