Дими мафин
Теста и пите

Дими мафин (само бре неки мафини)

Што би моја другарица рекла само бре неки мафини. Сви смо нешто почели да правимо разноразне мафине. Овај пут мислим на слане. И ја сам кренула кад већ имам одличне калупе да смућкам разноразне рецепте. Свашта нешто ми је падало на памет, идеја колико ти воља. И увек сам се трудила да кад спремим запишем рецепт. Онда сам заглавила са гомилом слика а рецепти по неким цедуљама које морам да јурим по стану. То сам ја. Код сланих мафина је супер што је пожељна варијанта “оно што се задесило у кући“ плус креативност. И наравно гости који су само свратили поједу ти док си изговорила “попокатлепетл“.

Дими мафини су супер ако спремате ручак на пример сладак купус па користите димљена ребра. Пошто се ребра кувају у пола литра воде ту супу можете искористити за наливање купуса. Потребно је око 250гр шпиц ребара али да буду са сланиницом јер је то масноћа за тесто. Кувате око пола сата.

У ванглу ставите прво вршну шољу оштрог брашна. Шоља је она од кафе велике. Додајте кесицу прашка за пециво, пола кашичице соли, 2дл јогурта, 1 јаје, кашику сенфа, кашику ајвара, 2 чена белог лука. Обавезно прво све додајте па тек онда сједините.

Што би моја другарица рекла само бре неки мафини. Сви смо нешто почели да правимо разноразне мафине. Овај пут мислим на слане. И ја сам кренула кад већ имам одличне калупе да смућкам разноразне рецепте. Свашта нешто ми је падало на памет, идеја колико ти воља. И увек сам се трудила да кад спремим запишем рецепт. Онда сам заглавила са гомилом слика а рецепти по неким цедуљама које морам да јурим по стану. То сам ја. Код сланих мафина је супер што је пожељна варијанта ''оно што се задесило у кући'' плус креативност. И наравно гости који су само свратили поједу ти док си изговорила ''попокатлепетл''.Дими мафини су супер ако спремате ручак на пример сладак купус па користите димљена ребра. Пошто се ребра кувају у пола литра воде ту супу можете искористити за наливање купуса. Потребно је око 250гр шпиц ребара али да буду са сланиницом јер је то масноћа за тесто. Кувате око пола сата. У ванглу ставите прво вршну шољу оштрог брашна. Шоља је она од кафе велике. Додајте кесицу прашка за пециво, пола кашичице соли, 2дл јогурта, 1 јаје, кашику сенфа, кашику ајвара, 2 чена белог лука. Обавезно прво све додајте па тек онда сједините.
Дими мафин

Мешајте спатулом од зида ка унутра у круг и тако сјединјујте полако масу. Само од ивице кружним покретима. То сам видела од једне куварице која је објаснила да се тако најбоље сједине намернице без миксера. А овде се не употребљава миксер.

Мешајте спатулом од зида ка унутра у круг и тако сјединјујте полако масу. Само од ивице кружним покретима. То сам видела од једне куварице која је објаснила да се тако најбоље сједине намернице без миксера. А овде се не употребљава миксер.
Дими мафин

Сипајте одмах у калупе и тако оставите 10 минута да “одмара“. Пече се на 180 степени око 15 минута у зависности од рерне. Можда неком и 20. Све је у зависности од рерне и како сте навикли.

Сипајте одмах у калупе и тако оставите 10 минута да ''одмара''.  Пече се на 180 степени око 15 минута у зависности од рерне. Можда неком и 20. Све је у зависности од рерне и како сте навикли.
Дими мафин

Од ове количине испадне око 10 већих мафина. Горе доле мафин али ту је. Па пријатно!

Од ове количине испадне око 10 већих мафина. Горе доле мафин али ту је. Па пријатно!
Дими мафин

А ако желите да посетите групу на фб можете окачити своја кулинарска умећа или пронаћи идеје јер група је препуна дивних идеја.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Рођена још давне 1973. неког 28. априла баш на Велику Суботу. Живот схватам као један велики хоби па се вероватно и тако понашам. Само докле... :)

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Skip to content