Дирлада чорба
Месо и само месо,  Што би ми рекли на кашику

Дирлада чорба (морате је пробати)

За Дирлада чорбу је потребно:  јунеће суво месо са коском 4 комада, шаргарепа 1300 гр, кромпир 500 гр, парадајз пире 1 кашика, алева паприка слатка 2 кашичице, вода по потреби, соли по укусу, бибер по укусу.

Узети већи лонац од отприлике 5-6 литара и ставити месо. Налити водом само два прста изнад меса. Кувати док не видите да је месо полускувано. Проверавати стално и додавати воду до исте висине. Шаргарепу очистити и исећи на мало веће парчиће, као пола прста отприлике. Ставити у лонац и додати кашику парадајз пиреа. Налити воде опет да буде два прста изнад и у поклопљеном лонцу кувати 20 минута. Додати соли и бибера по укусу, у зависности колико је месо слано. Додати кромпир исечен на коцке и кувати док се кромпир не скува. Додати алеву паприку и искључити ринглу. Оставити чорбу на рингли 10 минута пре сервирања. Чорба није густа и нема много течности. Сервира се сваком по комад меса. Наравно ко воли љуто може. Овде не иде лук ако сте приметили ни бели ни црни. Пријатно!!!
Дирлада чорба

Узети већи лонац од отприлике 5-6 литара и ставити месо. Налити водом само два прста изнад меса. Кувати док не видите да је месо полускувано. Проверавати стално и додавати воду до исте висине. Шаргарепу очистити и исећи на мало веће парчиће, као пола прста отприлике. Ставити у лонац и додати кашику парадајз пиреа. Налити воде опет да буде два прста изнад и у поклопљеном лонцу кувати 20 минута.

Додати соли и бибера по укусу, у зависности колико је месо слано. Додати кромпир исечен на коцке и кувати док се кромпир не скува. Додати алеву паприку и искључити ринглу. Оставити чорбу на рингли 10 минута пре сервирања. Чорба није густа и нема много течности. Сервира се сваком по комад меса. Наравно ко воли љуто може. Овде не иде лук ако сте приметили ни бели ни црни.

И то је отприлике то. Врло једноставан рецепт а изузетно укусна чорба. Рецепт за Дирлада чорбу потиче из Грчке, ја сам га добила од друга тако да не могу са сигурношћу да тврдим из које регије. За љубитеље меса Дирлада чорба је фантастична јер имају да поједу и нешто “ на кашику“ а и добар комад меса. Уз чорбу се одлично слаже барена паприка из рерне као салата.  После Дирлада чорбе топло бих препоручила дезерт млечни ролат са кокосом.  Пријатно!!!

Рођена још давне 1973. неког 28. априла баш на Велику Суботу. Живот схватам као један велики хоби па се вероватно и тако понашам. Само докле... :)

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *