Ђус сок пун витамина
Мали савети распеваног кувара,  Распевана зимница

Ђус, сок пун витамина

Фантастичан рецепт за ђус сок пун витамина, не само за ове летње дане него и за целу годину. Невероватан укус сока и свакако количина која је одлична. А морам да вам и кажем да је три пута лепши од оног у тетрапаку. Рецепт сам одавно добила, не сећам се тачно од кога, и једно време сам га често правила. Направила паузу од неколико година неспремања јер сам мислила да сам изгубила рецепт. Јуче сасвим случајно пронашла рецепт у једној свесци на моју велику срећу.

Одмах сам се бацила на посао. Код овог рецепта волим што је све веома прецизно написано. И, ако се држите рецепта нема грешке. Састојци: 500гр шаргарепе, 500гр поморанџи, 300гр лимуна, 300гр црвеног грејпфрута, 500гр обичног или смеђег шећера, пола шипке ваниле, 2л воде+3л воде

Фантастичан рецепт не само за ове летње дане него и за целу годину. Невероватан укус сока и свакако количина која је одлична. А морам да вам и кажем да је три пута лепши од оног у тетрапаку. Рецепт сам одавно добила, не сећам се тачно од кога, и једно време сам га често правила. Направила паузу од неколико година неспремања јер сам мислила да сам изгубила рецепт. Јуче сасвим случајно пронашла рецепт у једној свесци на моју велику срећу. Одмах сам се бацила на посао. Код овог рецепта волим што је све веома прецизно написано. И ако се држите рецепта нема грешке. Састојци: 500гр шаргарепе, 500гр поморанџи, 300гр лимуна, 300гр црвеног грејпфрута, 500гр обичног или смеђег шећера, пола шипке ваниле, 2л воде+3л воде Узети шерпу од 6 литара и посути по дну шећер. Додати ванилу и сво воће и шаргарепу које смо исецкали на коцке. Све треба да се ољушти јер кора није за употребу. Не мора онај слој бели да се много гули. Прелијте са 2л воде. Од момента када проври смањите на средњу ватру и кувајте у поклопљеном суду тачно 60 минута. После тога склоните са рингле па штапним миксером све изблендајте. Долијте још 3л воде. Вратите на ринглу да само проври. Врућ сок сипајте у хладне стаклене флаше. Оставите пола сата на собној температури па онда у фрижидер да се потпуно охлади. Овако припремљен сок је доста горак. Ако желите мало слађи додајте још пола килограма шећера. Мени је овако сасвим довољно. Искрено, нисам испробавала да ли може да остане дуже јер се код нас много брзо попије. Од ове мере испадне 5 литара сока који је онако средње густ и са пулпом је. Стварно је много добар. Па пријатно драги моји. А ако имате неки свој рецепт за сок скокните до групе на фејсбуку и напишите тамо рецепт. Биће ми задовољство да га прочитам.
Ђус, сок пун витамина

Узети шерпу од 6 литара и посути по дну шећер. Додати ванилу и сво воће и шаргарепу које смо исецкали на коцке. Све треба да се ољушти јер кора није за употребу. Не мора онај слој бели да се много гули. Прелијте са 2л воде. Од момента када проври смањите на средњу ватру и кувајте у поклопљеном суду тачно 60 минута. После тога склоните са рингле па штапним миксером све изблендајте. Долијте још 3л воде. Вратите на ринглу да само проври. Врућ сок сипајте у хладне стаклене флаше.

Оставите пола сата на собној температури па онда у фрижидер да се потпуно охлади. Овако припремљен сок је доста горак. Ако желите мало слађи додајте још пола килограма шећера. Мени је овако сасвим довољно. Искрено, нисам испробавала да ли може да остане дуже јер се код нас много брзо попије. Од ове мере испадне 5 литара сока који је онако средње густ и са пулпом је. Стварно је много добар. Па пријатно драги моји.

А ако имате неки свој рецепт за сок скокните до групе на фејсбуку и напишите тамо рецепт. Биће ми задовољство да га прочитам.

Рођена још давне 1973. неког 28. априла баш на Велику Суботу. Живот схватам као један велики хоби па се вероватно и тако понашам. Само докле... :)

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *