сармица која се спрема од изнутрица и сервира са киселим млеком
Мастер клас из кулинарства,  Што би ми рекли на кашику

Домаћа сармица од свињских изнутрица

Цревца, желудац, слезина око 1,5кг, 500гр црног лука, алева паприка 1 кашика, 5 чена белог лука, бибер, со по укусу, 4 комада јаја. Килограм и по изнутрица подразумева највише цревца једну ону слезину и желудац. Е сад, неко ставља и џигерицу због масе тата не. Изниутрице добро опрати и ставити да се кувају. Кад је скувано исецкати на коцкице што ситније ( немојте млети на воденици није то то). У плех у коме ћете пећи сармицу ставите ситно сецкан црни лук да се динста док не добије златну боју. Додати алеву паприку и сецкан ситно бели лук. Све то мало пропржити па у то додати исецкане изнутрице, добро измешати, утапкати, додати бибера и соли по укусу и прелити са 4 добро умућена јајета. По потреби додати мало воде ако видите да вам је мало сувље око пола чаше. Ставити у рерну да се запече на 180 степени око пола сата. Сервирати са киселим млеком. ПРИЈАТНО!
Домаћа сармица од свињских изнутрица

Домаћа сармица од свињских изнутрица… прсте да полижеш… У мом представљању сам навела да  таленат за кулинарство имам захваљујући татиним и бакиним генима .  Ово је један од рецепата мог тате. Без овакве сармице је просто незамисливо неко славље.  Свако има свој рецепт и своју тајну а ово је тајна мог тате.

Цревца, желудац, слезина око 1,5кг, 500гр црног лука, алева паприка 1 кашика, 5 чена белог лука, бибер, со по укусу, 4 комада јаја.

Килограм и по изнутрица подразумева највише цревца једну ону слезину и желудац. Е сад, неко ставља и џигерицу због масе тата не. Изниутрице добро опрати и ставити да се кувају. Кад је скувано исецкати на коцкице што ситније ( немојте млети на воденици није то то). У плех у коме ћете пећи сармицу ставите ситно сецкан црни лук да се динста док не добије златну боју. Додати алеву паприку и сецкан ситно бели лук. Све то мало пропржити па у то додати исецкане изнутрице, добро измешати, утапкати, додати бибера и соли по укусу и прелити са 4 добро умућена јајета. По потреби додати мало воде ако видите да вам је мало сувље око пола чаше. Ставити у рерну да се запече на 180 степени око пола сата. Сервирати са киселим млеком. ПРИЈАТНО

Рођена још давне 1973. неког 28. априла баш на Велику Суботу. Живот схватам као један велики хоби па се вероватно и тако понашам. Само докле... :)

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *