думбер макароне
Теста и пите

Думбер макароне шаренило коме нећете одолети

Думбер макароне су у ствари топло предјело. У турској се сервира као предјело испред печеног меса. Они имају обичај да прелију свежим јогуртом, па преко да ставе мало запршке. Како год сервирају га у великој чинији као топло. А код нас би било или за ручак или вечеру као цео оброк. Само да знате јако је укусно и може доста да се поједе. У недостатку парадајза може и онај из флаше без проблема.

Думбер макароне

2 шоље спиралних макарона
1 кашичица соли
1 јаје
1/2 шоље грашка
1 већа шаргарепа
1/2 парадајза
1 паприка
1/2 главице црног лука
2 чена белог лука
1 кашика маслиновог уља
1 дл јогурта
1 прстохват мирођије
по укусу бибер

Скувајте у сланој води две шоље спиралних макарона. У другој шерпи скувајте грашак и шаргарепу. Када се то све скува процедите. У дубљи суд ставите маслиново уље и ситно сецкани црни и бели лук. Мало продинстајте па додајте парадајз и паприку. То све заједно динстати једно 5 минута. Додајте грашак, шаргарепу и макароне. Све заједно измешати па додати јогурт мирођију и јаје. Уз непрестано мешање кувати док јаје не буде готово а то је око 7 минута. Ово је мерка за две порције. Осим ако нисте као ваша Распевана куварица па поједете све 🙂 Пријатно!

Рођена још давне 1973. неког 28. априла баш на Велику Суботу. Живот схватам као један велики хоби па се вероватно и тако понашам. Само докле... :)

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *