Распевани колачи

Јесењи куглоф са грожђем

Јесењи куглоф са грожђем сам направила  између осталог и у част медаљи наших кошаркаша. Јесте сребрна али вреди много више. Кад помислим које су перипетије имали, ма које перипетије има свако ако жели да оде на неко такмичење. Али то је тема за неке друге људе. Све у свему СВАКА ЧАСТ МОМЦИ!!!

Волим облик куглофа и често испробавам разноразне рецепте које бих могла да испечем баш у куглофу. Ово је рецепт који сам прочитала негде на неком немачком сајту за куглофе  учинио ми се јако примамљивим одмах на прву лопту. Ја сам мало модификовала рецепт по моме и добила идеалну комбинацију свих састојака. Што се тиче количине ту бих саветовала један за мање друштво два за веће друштво. Калуп за куглоф или средњи или велики па се напуни мање. Оно што сам ја испробала и приметила је да дупла мера испечена одједанпут није баш пожељна. Некако оде у висину и није то то. А верујте испробала сам све варијанте. Мој куглоф калуп је велики па је трећина теста када се сипа и негде половина печеног куглофа.

Потребно је: 2 јајета, 100гр шећера, 0,5дл млека, 1дл уља, кесица ванили шећера, рендана корица од пола лимуна, прстохват соли, 150гр брашна, 75 гр паленте, кесица прашка за пециво шоља велика свежег грожђа.

Умутити пенасто миксером цела јаја( јаја да вам буду на собној температури) са шећером и ванилин шећером. Додати прстохват соли, уље и млеко и даље мутите слободно миксером. Додајте брашно прашак за пециво и паленту. Калуп за куглоф премажите путером и поспите гризом. Изручите тесто. Тесто је гушће него она теста за воћне колаче, да вас не збуни па користите неку спатулу. Тако сипано  тесто оставите једно пет минута, па преко ставите грожђе. Ја сам ипак грожђе мало посула гризом али верујте због паленте не потоне воће на дно.
Јесењи куглоф са грожђем

Умутити пенасто миксером цела јаја( јаја да вам буду на собној температури) са шећером и ванилин шећером. Додати прстохват соли, уље и млеко и даље мутите слободно миксером. Додајте брашно прашак за пециво и паленту. Калуп за куглоф премажите путером и поспите гризом. Изручите тесто. Тесто је гушће него она теста за воћне колаче, да вас не збуни па користите неку спатулу. Тако сипано  тесто оставите једно пет минута, па преко ставите грожђе. Ја сам ипак грожђе мало посула гризом али верујте због паленте не потоне воће на дно.

Пече се 30 минута на 180 степени. Готов куглоф слободно можете одмах изручити на тацну. Сачекајте мало да се прохлади па поспите прах шећер. И то је то. Врло брзо се спрема каошто видите и идеалан је када вам дођу ненајављено гости.
Јесењи куглоф са грожђем

Пече се 30 минута на 180 степени. Готов куглоф слободно можете одмах изручити на тацну. Сачекајте мало да се прохлади па поспите прах шећер. И то је то. Врло брзо се спрема каошто видите и идеалан је када вам дођу ненајављено гости.

Потребно је: 2 јајета, 100гр шећера, 0,5дл млека, 1дл уља, кесица ванили шећера, рендана корица од пола лимуна, прстохват соли, 150гр брашна, 75 гр паленте, кесица прашка за пециво шоља велика грожђа.
Јесењи куглоф са грожђем

Пријатно вам било!!!

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Рођена још давне 1973. неког 28. априла баш на Велику Суботу. Живот схватам као један велики хоби па се вероватно и тако понашам. Само докле... :)

One Comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Skip to content