идеалан уз кафу
Распевани колачи

Кафа у 6 (идеалан колач уз кафу)

Колач назива “КОЛАЧ У 6 “ који сам ја измислила. Наиме, подстакнута једном наградном игром произвођача кафе  ја спремим овај колач и наденем му име “колач у 6“’. Требало је на задату тему написати неку  идеју.

И ја напишем ово : “Када Енглези имају свој ритуал испијања чаја у 5, зашто и ми не би смо имали свој ритуал испијања кафе у 6. Замислите само домаћа кафа и домаћи колачи. Да се врати она наша лепа навика када се сити испричамо са комшилуком. Без разних психијатара, психоаналитичара, психолога…само једна кафица у 6 мирисни колачи из рерне и комшиница која ће да саслуша све наше свакодневне проблеме. “Драга моја ајде да турим једно лонче! Испекла сам дивне колаче моја Милка ми је дала рецепт дивни су! Мораш пробати уз кафу. Замисли данас колико сам морала да чекам ред у пошти…Јао знам не причај ми ништа ја сам тако јуче…..Е скувала си кафу свака ти част…Можеш поново да се удаш! …Нека фала. Доста ми је један Пера у животу.“И тако нам се врате наше старе слатке навике уз омиљену кафу“.

Ја то напишем и сутрадан одем са хором на једно такмичење десетак дана. Када сам се вратила стоји ми порука у инбоксу фејсбука да ми додељују награду. Драга Јованка иако сте промашили тему добили сте пуно гласова од стране наших корисника ( свима се стварно много допало то Ваше кафа у 6), желели би смо да Вас наградимо једним пакетом производа. Ја се ту одушевим као “куче у лифту“и погледам на датум поруке. Прошло је виш од недељу дана. Ја им напишем поруку од десет реда у којима објасним “извините нисам била ту“, и јави се једна врло љубазна тета која ми каже “ извините сада ја нисам ту“, али поклон вас чека па када дођем шаљем.  И да скратим…ја добијем пуно кафе и свашта још. А благослов за рецепт узме једна фина девојка за своју чајџиницу 🙂 што ми је било баш мило.

Потребно је за колач у 6:  4 ком јаја, 13 кашика шећера, млеко 13 кашика, уље 13 кашика, гриз 4 кашике,  бурбон ванила једна кесица, прашак за пециво једна кесица, брашно меко тип 400  13 кашика, шећер у праху 50гр, шљиве 300гр.

5 јаја пенасто умутити миксером.

Ставити13 кашика шећера кашику по кашику уз непрестано мућење миксером најjачом брзином. Додати кесицу бурбон ваниле.

Додати 13 кашика млека собне температуре и 13 кашика уља.

Сипати 4 кашике гриза.

Просејати 13 кашика брашна са кесицом прашка за пециво и додавати кашику по кашику уз лагано мешање.

Тесто је ређе, као рецимо гушће тесто за палачинке, просто да вас не збуни.

Додајте воће. Ја сам додала овде око 300 гр сецканих шљива из замрзивача.

Сипите у корпице за мафине и не брините за облик јер ће се формирати приликом печења. Пуните корпице 2/3.

Пеците на 180 степени око 35- 40 минута у зависности од рерне. Вруће поспите прах шећером. ПРИЈАТНО!!!

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Рођена још давне 1973. неког 28. априла баш на Велику Суботу. Живот схватам као један велики хоби па се вероватно и тако понашам. Само докле... :)

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Skip to content