куглице са орахом и поморанџом су идеалне за пост јер су енергетски јаке
Васељенски рецепти,  Распевани колачи

Куглице са орахом и поморанџом

Куглице са орахом и поморанџом
Куглице са орахом и поморанџом

Један од оних колача који се буквално топи у устима су и ове куглице са орахом и поморанџом.  Код мене је под “обавезно“ када су ситни колачи у питању.  Ове бомбице су иначе још из давне 1924, али тада није било Плазме, него су се месили бисквити који су се дробили у авану. Данас ретко ко још то ради, мада бих ја то и могла да направим, чисто да осетим разлику. Од ове масе не испадне баш пуно па ако вам треба више слободно дуплирајте масу. И још један савет, ове бомбице су боље што мање. Буквално за један залогај.

125гр путера пенасто умутити са 100гр шећера у праху и једном кесицом ванилин шећера, додати 50гр ситно рендане чоколаде за кување, 50гр млевених ораха, 100гр млевене Плазме и сок од једне помаранџе. Све добро сјединити и правити мале куглице. Ваљати их у млевени орах. Да вас не збуни у почетку ће тесто да буде мало мекше.И кад их правите биће мекане, али када се осуче потпуно је друга прича.  Оне треба да одстоје у фрижидеру најмање 8 сати па после могу и на собној температури. Од ове количине испадне 30-так величине ораха. И идеално се слажу са пуњеним паприкама. ПРИЈАТНО!!!

 

Рођена још давне 1973. неког 28. априла баш на Велику Суботу. Живот схватам као један велики хоби па се вероватно и тако понашам. Само докле... :)

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *