сервира се са белим луком
Васељенски рецепти,  Посно

Манастирска паштета (посна паштета са орасима)

Добијем ја рецепт за манастирску паштету од моје другарице Гоце тако што је ставила чинију са паштетом испред мене и парче погаче. Каже ми:“ Само пробај и кажи ми од чега је.“ Ја онако збуњена, осећа се на орах,  и  мало на сенф, па и на кикирики. И никако конкретно да погодим. Она поче да се смеје и додаде ми цедуљу са рецептом. На њој само неколико састојака. 400гр кромпира( око 3 средња), 300гр млевених ораха, 100гр печеног кикирикија сланог, 3 кашике сенфа, и 3 чена белог лука. Соли по укусу у зависности од тога колико је слан кикирики. И ко воли може додати две кашике уља маслиновог. Рецепт фантастичан, брзо се спрема и испадне доста. Идеално за пост. Може се сервирати и намазано на крекере.

Обарити добро кромпир. Лакше вам је да барите исечен на коцке, брже се скува.

манастирска паштета
манастирска паштета

Виљушком кромпир испасирајте, јер ћете после мутити миксером.

Додајте млевене орахе у врео кромпир. Иначе се све сипа одмах док је кромпир врео.

Кикирики самељите у млину за кафу или у неком блендеру да постане као путер и додајте у смесу.

Додајте и сенф, бели лук, и маслиново уље по жељи.

манастирска паштета
манастирска паштета

Све добро сједините, пробајте ако треба да се дода соли и добро умутите миксером. Најјача брзина 3 минута.  Оставите у фрижидеру једно 5 сати да се сви састојци добро сједине. Па пријатно!!!

манастирска паштета
манастирска паштета

Рођена још давне 1973. неког 28. априла баш на Велику Суботу. Живот схватам као један велики хоби па се вероватно и тако понашам. Само докле... :)

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *