татинг израда накита
Мали савети распеваног кувара

My magic jewlery by CATT WILLD

Морам нешто да вам признам. Ја сам од оних што “све знају“. Или се бар праве да “све знају“. Мој вееееелики више него пријатељ ( као род рођени) Дејан зна понекад да ми каже: “А БРЕ Јагодо (Јагодо има само он привилегију да ме зове) све ти знаш! Јел’има нешто да ти не знаш?“   🙂 И онда крену вицеви на мој рачун.

Све сам вам ово испричала као увод,  да бих рекла како “ знам“ ТАТИНГ. Питате се шта је то? Сада ћемо да будемо јако озбиљни. До јуче нисам ни ја знала шта је то,  док нисам почела да се дружим са једном дивном особом под псеудонимом Кет Вајлд( немојте ником да кажете она се иначе зове Јелена). Она, могу то слободно да кажем, једина у Србији а и шире ради тај ТАТИНГ онако студиозно и темељно. Да кренемо редом. Татинг је врста израде накита слична хеклању. Користи се једна специјална пљосната хеклица као лист изгледа. Њом се, ајде да кажемо, хеклају,  комади накита са уметнутим кристалима, предметима од племенитих метала као што су ситни привезци од злата и сребра, па чак и дијамантима.  Ја сам се буквално први пут сусрела са том техником захваљујући њој. Дотле сам знала да постоји само хеклани накит.  А 12 година са пријатељима организујем етно сајам. И не могу вам описати колико сам била опчињена (и још увек сам ),  лепотом овог накита. Почела сам да улазим у суштину и схватила да су то за мене “шпанска села“. Па …не морам ја да израђујем…могу да носим већ урађено.  🙂  И тако је Кет Вајлд започела  једну бајку звану ТАТИНГ , кренула са обуком оних којима ово нису шпанска села.  Прочула се она по целој Европи а и шире јер поред накита и обуке израђује шеме за тај исти Татинг. А без шема тешко да се може. На Ју Тјубу је поставила свој канал са неким шемама https://www.youtube.com/channel/UCY6ORa5j6ZtHPlED26XtL6Q има је и на ФБ. Стварно се труди. Па ја ево да вам покажем само делић тог магичног накита, а остало погледајте код ње.

Рођена још давне 1973. неког 28. априла баш на Велику Суботу. Живот схватам као један велики хоби па се вероватно и тако понашам. Само докле... :)

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *