Најбоље рибице које постоје
Теста и пите

Најбоље рибице које постоје

Ово су дефинитивно најбоље рибице које постоје. Ако сте мислили на рибу као месо, преварили сте се. Ово су они мали крекери којих има по радњама. Знате и сами да ништа није случајно па тако и моје проналажење овог рецепта. Тражила сам сасвим десети рецепт на интернету а изашао ми је овај. Прочитала рецепт али нигде нисам видела неки калуп. Одмах сам помислила ако сад треба да сечем скалпелом за тесто боље да га баталим. Били би сви неједнаки гарант.

Е онда сам погледала све фотографије и видела објашњење за модлу. Срећа, срећа, радост. Модла је направљена од најобичније конзерве за сок. Исече се једна тракица прст широка или мало ужа, савије се као слово омега и они крајеви који су дужи се савију на унутра. И само те крајеве морате спојити лепком. И то је то, врло просто.

Ово су дефинитивно најбоље рибице које постоје. Ако сте мислили на рибу као месо, преварили сте се. Ово су они мали крекери којих има по радњама. Знате и сами да ништа није случајно па тако и моје проналажење овог рецепта. Тражила сам сасвим десети рецепт на интернету а изашао ми је овај. Прочитала сам рецепт али нигде нисам видела неки калуп. Одмах сам помислила ако сад треба да сечем скалпелом за тесто боље да га баталим. Били би сви неједнаки гарант. Е онда сам погледала све фотографије и видела објашњење за модлу. Срећа, срећа, радост. Модла је направљена од најобичније конзерве за сок. Исече се једна тракица прст широка или мало ужа, савије се као слово омега и они крајеви који су дужи се савију на унутра. И само те крајеве морате спојити лепком. И то је то, врло просто.
Најбоље рибице које постоје

Тесто је много добро и није ништа компликовано. Потребно је : 60гр путера или маргарина потпуно охлађеног, 130гр ситно наренданог димљеног качкаваља (нека тврђа варијанта), пола шоље од кафе брашна, пола кашичице соли а можда ако је качкаваљ слан и мање, и 2 кашике ледене воде из фрижидера. Тесто се спрема у мултипрактику или супер сецку. Оном великом. Код њих је све то food processor у коме спремају.

Прво се стави нарендани сир, па коцке путера, брашно и со. И то се сједини док не постану ситне мрвице. Буде буквално мрвичасто како бих рекла. Онда додате једну кашику воде па сједините (неколико пута притиснете апарат), па још једну кашику воде и сједините.

Прво се стави нарендани сир, па коцке путера, брашно и со. И то се сједини док не постану ситне мрвице. Буде буквално мрвичасто како бих рекла. Онда додате једну кашику воде па сједините (неколико пута притиснете апарат), па још једну кашику воде и сједините. Маса ће се сјединити супер, што би моја другарица рекла у паштету. Она кад год не уме да објасни тесто каже као паштета :)  . Тесто завијете у провидну фолију па на пола сата у фрижидер. После фрижидера још 5 минута у замрзивач. Немојте одмах у замрзивач не ваља.
Најбоље рибице које постоје

Маса ће се сјединити супер, што би моја другарица рекла у паштету. Она кад год не уме да објасни тесто каже као паштета 🙂 . Тесто завијете у провидну фолију па на пола сата у фрижидер. После фрижидера још 5 минута у замрзивач. Немојте одмах у замрзивач не ваља ни за једно тесто.

Тесто је много добро и није ништа компликовано. Потребно је : 60гр путера или маргарина потпуно охлађеног, 130гр ситно наренданог димљеног качкаваља (нека тврђа варијанта), пола шоље од кафе брашна, пола кашичице соли а можда ако је качкаваљ слан и мање, и 2 кашике ледене воде из фрижидера. Тесто се спрема у мултипрактику или супер сецку. Оном великом. Код њих је све то food processor у коме спремају. Прво се стави нарендани сир, па коцке путера, брашно и со. И то се сједини док не постану ситне мрвице. Буде буквално мрвичасто како бих рекла. Онда додате једну кашику воде па сједините (неколико пута притиснете апарат), па још једну кашику воде и сједините. Маса ће се сјединити супер, што би моја другарица рекла у паштету. Она кад год не уме да објасни тесто каже као паштета :)  . Тесто завијете у провидну фолију па на пола сата у фрижидер. После фрижидера још 5 минута у замрзивач. Немојте одмах у замрзивач не ваља.
Најбоље рибице које постоје

Одвојите део теста а преостали део вратите у фрижидер. Растањите да буде дебљина тупе стране ножа. Мало ће да нарасте па је идеално. Оно што је вишак опет у фрижидер и тако док не искористите сво тесто. Искрено пошто сам правила по први пут нисам знала колико ће да нарасту и нисам знала која је количина. Узела сам мањи плех за рерну. Испало је два и по плеха.

Одвојите део теста а преостали део вратите у фрижидер. Растањите да буде дебљина тупе стране ножа. Мало ће да нарасте па је идеално. Оно што је вишак опет у фрижидер и тако док не искористите сво тесто. Искрено пошто сам правила по први пут нисам знала колико ће да нарасту и нисам знала која је количина. Узела сам мањи плех за рерну. Испало је два и по плеха.
Најбоље рибице које постоје

На комад отприлике сам бројала око 140 рибица. Причам вам то јер можда можете да развијете све одједанпут и да печете одмах у два велика плеха.

Пеку се на 170 степени 10-15 минута у предходно загрејаној рерни. Кад добију златну боју готове су. Верујте топе се у устима колико су добре. И много су захвалне за додавање разних зачина и љутог. Е сад приметили сте сигурно да сам сликала чинију полу празну. Мој тата је више од пола појео пре него што сам ја успела да слика. ''Јао сине што ти је ово добро'', и док сам се ја окренула нестало је.  :)  Онда сам ја спремила још једну туру. А што је заразноооо. Боље је одмах спремити дуплу туру. Уствари по оригиналном рецепту јесте дупла тура али пошто је први пут спремила сам пола туре. Ево овде је линк ка оригинал рецепту.  Па уживајте драги моји!
Најбоље рибице до сада

Пеку се на 170 степени 10-15 минута у предходно загрејаној рерни. Кад добију златну боју готове су. Верујте топе се у устима колико су добре. И много су захвалне за додавање разних зачина и љутог. Е сад приметили сте сигурно да сам сликала чинију полу празну. Мој тата је више од пола појео пре него што сам ја успела да слика. “Јао сине што ти је ово добро“, и док сам се ја окренула нестало је. 🙂 Онда сам ја спремила још једну туру.

А што је заразноооо. Боље је одмах спремити дуплу туру. Уствари по оригиналном рецепту јесте дупла тура али пошто је први пут спремила сам пола туре. Ево овде је линк ка оригинал рецепту. Па уживајте драги моји!

Рођена још давне 1973. неког 28. априла баш на Велику Суботу. Живот схватам као један велики хоби па се вероватно и тако понашам. Само докле... :)

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *