Ово није сусам табла
Распевани колачи

Ово није сусам табла него…

Како одолети нечему што није сусам табла…

Морам да вам признам нешто. Ја сам дефинитивно чудо. Сада је један са после поноћи и знате ли шта ја сада радим? Осим писања поста наравно. Испржила сам помфрит и једем са сиром и љутим ајваром и мајонезом. Немам хлеб иначе би јела вероватно као 90% Срба кромпир са хлебом. Аааа, да, бацам поглед на љубавни филм који је на Диви. Они сладуњави филмови као љубавно романче где чекате хепи енд.

Немам обичај да једем тако ноћу, немам обичај да гледам такве филмове, посебно не ноћу али зато имам обичај да пишем ноћу. Ако нешто кувам или месим, па у паузи. Наравно ту је увек у позадини и музика. Сада сам у фази јапанског џеза седамдесетих и осамдесетих. Имате на јутјубу одличне клипове.

А рецепт… е па то је нешто што име нема. Уствари имам два рецепта која су од сусама а немају име. Овај први је како бих рекла сусам падобранац или сусам колач. Ово није сусам табла. Оне сусам табле су од сусама и шећера. И све се зове сусам табла. Округло, као плочица, као лизало све се зове сусам табла. Када сам видела овај рецепт прво што ми је пало на памет је сусам табла. У рецепту је стајало крцкаво, мекано и топи се у устима. Мало нелогично да буде и крцкаво и мекано али када се спреми види се стварно текстура из описа.

Боже, овај је још није запросио а мени се већ спава. 🙂 Елем, да се ја вратим на рецепт. У чинију ставите 50гр смеђег шећера (који је одличан маркетиншки трик као наводно здрав, шећер је шећер а здраво је мед). Али пошто ја користим ону мало скупљу варијанту од шећерне трске даје одличан карамелизован укус. Лепше је свакако него бели обичан шећер. У то додајте кесицу бурбон ваниле, 150гр сировог сусама и једно неумућено беланце. Све то сједините варјачом.

Морам да вам признам нешто. Ја сам дефинитивно чудо. Сада је један са после поноћи и знате ли шта ја сада радим? Осим писања поста наравно. Испржила сам помфрит и једем са сиром и љутим ајваром и мајонезом. Немам хлеб иначе би јела вероватно као 90% Срба кромпир са хлебом. Аааа, да, бацам поглед на љубавни филм који је на Диви. Знате они сладуњави филмови као љубавно романче где чекате хепи енд. Немам обичај да једем тако ноћу, немам обичај да гледам такве филмове, посебно не ноћу али зато имам обичај да пишем ноћу. Ако нешто кувам или месим, па у паузи. Наравно ту је увек у позадини и музика. Сада сам у фази јапанског џеза седамдесетих и осамдесетих. Имате на јутјубу одличне клипове. А рецепт... е па то је нешто што име нема. Уствари имам два рецепта која су од сусама а немају име. Овај први је како бих рекла сусам падобранац или сусам колач. Ово није сусам табла. Оне сусам табле су од сусама и шећера. И све се зове сусам табла. Округло, као плочица, као лизало све се зове сусам табла. Када сам видела овај рецепт прво што ми је пало на памет је сусам табла. У рецепту је стајало крцкаво, мекано и топи се у устима. Мало нелогично да буде и крцкаво и мекано али када се спреми види се стварно текстура из описа. Боже, овај је још није запросио а мени се већ спава.  :) Елем, да се ја вратим на рецепт. У чинију ставите 50гр смеђег шећера (који је одличан маркетиншки трик као наводно здрав, шећер је шећер а здраво је мед). Али пошто ја користим ону мало скупљу варијанту од шећерне трске даје одличан карамелизован укус. Лепше је свакако него бели обичан шећер. У то додајте кесицу бурбон ваниле, 150гр сировог сусама и једно неумућено беланце. Све то сједините варјачом.
Ово није сусам табла

Вадите оном кашиком за сладолед и стављајте на пек папир. Ја сам чашом притисла да га спљоштим у округли колач. Пола прста дебео да буде. Током печења мало се удебља, таман за нијансу.

Вадите оном кашиком за сладолед и стављајте на пек папир. Ја сам чашом притисла да га спљоштим у округли колач. Пола прста дебео да буде. Током печења мало се удебља, таман за нијансу.
Ово није сусам табла

Пече се на 180 степени или на 200 у зависности од рерне и то 10 до 15 минута. Видећете када крене да румени то је то. Врело поспите ренданом чоколадом да се фино истопи. Ево, коначно је запросио. Сад могу мирно да одем да спавам. 😀 Од ове масе не испадне много једно осам већих колача и мислим да је сасвим ок. Колач јесте стварно мекан а уједно и крцкав због сусама. Нисам му додала кокос који обожавам. Можда би могло рецимо 100гр сусама и 50гр кокоса. То је за неко друго експериментисање. На слици делује као да се распада али уопште се не распада. Стварно је одличан колач.

Пече се на 180 степени или на 200 у зависности од рерне и то 10 до 15 минута. Видећете када крене да румени то је то. Врело поспите ренданом чоколадом да се фино истопи.  Ево, коначно је запросио. Сад могу мирно да одем да спавам.  :-D  Од ове масе не испадне много једно осам већих колача и мислим да је сасвим ок. Колач јесте стварно мекан а уједно и крцкав због сусама. Нисам му додала кокос који обожавам. Можда би могло рецимо 100гр сусама и 50гр кокоса. То је за неко друго експериментисање.
Ово није сусам табла

Е сад једно дивно обавештењце. Знате да сам уз помоћ пријатеља покренула наградни конкурс. Једна недеља једна тема и тако четири недеље. Сваке недеље победник за задату тему осваја предивну награду. Ове треће недеље је тема торта и украшавање торти. На инстаграм профилу имате детаље како учествовати. Ове недеље су две награде, дар Марка мог пријатеља, врхунског посластичара из Белгије. Печати за фондан и чоколаду за моделирање као и наставак за шприц за руску ружу може освојити неко од вас. Па драги моји радујем се дружењу.

Е сад једно дивно обавештењце. Знате да сам уз помоћ пријатеља покренула наградни конкурс. Једна недеља једна тема и тако четири недеље. И сваке недеље победник за задату тему који осваја предивну награду. Ове треће недеље је тема торта и украшавање торти. На инстаграм профилу имате детаље како учествовати. Ове недеље су две награде, дар Марка мог пријатеља, врхунског посластичара из Белгије. Печати за фондан и чоколаду за моделирање као и наставак за шприц за руску ружу може освојити неко од вас.  Па драги моји радујем се дружењу.
Наградни конкурс на инстаграму

Рођена још давне 1973. неког 28. априла баш на Велику Суботу. Живот схватам као један велики хоби па се вероватно и тако понашам. Само докле... :)

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *