Пикант мафин
Теста и пите

Пикант мафин (веома љут мафин)

Пикант мафин је један веома љут мафин. Наљутио се што није раније стављен у топ 10 сланих мафина. Али морао је да схвати да Распевана Куварица има толико мусавих цедуља да је пола затурила негде и да кад нађе обавезно спреми.

Тако ми се десило да сам пронашла рецепт исчекујући госте сасвим случајно. У ствари ништа није случајно. Ја волим да кажем “Бог увек уреди кад најмање очекујеш“. А искрено до пре неки дан нисам ни спремала овај рецепт. Само сам га добила баш одавно од једног друга и тако је стајао. После се и затурио да би ето дошао на ред после толико година.

Пикант мафин је један веома љут мафин. Наљутио се што није раније стављен у топ 10 сланих мафина. Али морао је да схвати да Распевана Куварица има толико мусавих цедуља да је пола затурила негде и да кад нађе обавезно спреми. Тако ми се десило да сам пронашла рецепт исчекујући госте сасвим случајно. У ствари ништа није случајно. Ја волим да кажем ''Бог увек уреди кад најмање очекујеш''. А искрено до пре неки дан нисам ни спремала овај рецепт. Само сам га добила баш одавно од једног друга и тако је стајао. После се и затурио да би ето дошао на ред после толико година.Прво морате да направите нешто што личи на сатараш да би се охладило. Е сад ја имам то као зимницу у теглама баш за овакве прилике а ви можете просто направити. За ову количину је потребно 5 кашика сатараша. А то је отприлике овако. Мала главица црног лука или четвртина велике се исецка ситно па се продинста на уљу, дода се пола паприке слатке, мала цела љута папричица и пола парадајза. Уместо парадајза свежег могу и 4 чашике пиреа од парадајза. Све се то продинста па се дода два чена ситно сецканог белог лука. На крају се умеша равна кашичица џема од љутих папричица. Ако вам је много масе оставите је у фрижидеру за нешто друго или једноставно испржите са јајима.У ванглу сипајте вршну шољу оштрог брашна, додајте кесицу прашка за пециво, пола кашичице соли, четвртину кашичице бибера и све измешајте. Измрвите коцку мању неког сира, додајте сатараш 4 до 5 кашика, шољу млаке павлаке млечне за кување (не хладно), 3 кашике киселе воде и једно јаје. Све сједините. Тако оставите да одмара 5 минута. Сипајте у калупе за мафине и пеците на 180 степени. Временски све зависи од рерне. Ту морате да гледате јер сам комшиници дала рецепт и она је пекла пола сата а ја 20 минута.Уз пиво се слаже феноменално тако да...  :) ПријатноП.С. Скокните до групе на фејсбуку, придружите нам се свашта нешто има. <3
Љути мафин

Прво морате да направите нешто што личи на сатараш да би се охладило. Е сад ја имам то као зимницу у теглама баш за овакве прилике а ви можете просто направити. За ову количину је потребно 5 кашика сатараша. А то је отприлике овако. Мала главица црног лука или четвртина велике се исецка ситно па се продинста на уљу, дода се пола паприке слатке, мала цела љута папричица и пола парадајза. Уместо парадајза свежег могу и 4 чашике пиреа од парадајза. Све се то продинста па се дода два чена ситно сецканог белог лука. На крају се умеша равна кашичица џема од љутих папричица. Ако вам је много масе оставите је у фрижидеру за нешто друго или једноставно испржите са јајима.

У ванглу сипајте вршну шољу оштрог брашна, додајте кесицу прашка за пециво, пола кашичице соли, четвртину кашичице бибера и све измешајте. Измрвите коцку мању неког сира, додајте сатараш 4 до 5 кашика, шољу млаке павлаке млечне за кување (не хладно), 3 кашике киселе воде и једно јаје. Све сједините. Тако оставите да одмара 5 минута. Сипајте у калупе за мафине и пеците на 180 степени. Временски све зависи од рерне. Ту морате да гледате јер сам комшиници дала рецепт и она је пекла пола сата а ја 20 минута.

Уз пиво се слаже феноменално тако да… 🙂 Пријатно

П.С. Скокните до групе на фејсбуку, придружите нам се свашта нешто има. <3

Рођена још давне 1973. неког 28. априла баш на Велику Суботу. Живот схватам као један велики хоби па се вероватно и тако понашам. Само докле... :)

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *