Чоко оранж торта
Посно,  Распевани колачи

Чоко оранж торта

Врхунска посна торта и за најизбирљивије сладокусце

Уфффф, како сад да вам опишем ову дивоту од врхунске чоко оранж торте. Знате, када је рецепт за торту толико добар и кад схватите да је одличан не само за кућну варијанту него и за славе, прославе и професионално прављење, на крају останете без текста. Ја сам неко ко је увек за ситне колаче што се тиче крсних слава, али сада је постала “мода“ лакше варијанте “дај да направим торте“. Ретко се деси да нека торта буде топ што се тиче квалитетних састојака и да подсећа на оне старинске торте. Ова торта је просто за мене једно велико откриће. Свакако ће се наћи “под обавезно“ за многе посне трпезе па и онда када носим у госте. Без проблема може под фондан.

У сваком случају ако желите предиван укус чоколаде и поморанџе на правом сте месту. Торта има три корице али се не пеку свака за себе. Мислим у суштини могу, али трећа горња корица се мало другачије прави. Ја сам пекла у највећем плеху од рерне, имам нову мултифункционалну Беко ону велику и баш велики плех. Прстеном за торте сам исекла две корице округле од по 24цм а од остатака се прави трећа кора. Објаснићу после како.

Како год радили, да ли пекли једну велику или три иду ови састојци: 500гр брашна, 70гр какаа, 3 кесице ванилин шећера, 450 гр шећера. Све састојке добро сједините у великој вангли. У другој посуди је течни део: 500мл воде, 170мл уља, 2 кашичице алкохолног сирћета. Све сједините па лагано уз мешање сипајте у прашкасти део.

Уфффф, како сад да вам опишем ову дивоту од врхунске чоко оранж торте. Знате, када је рецепт за торту толико добар и кад схватите да је одличан не само за кућну варијанту него и за славе, прославе и професионално прављење, на крају останете без текста. Ја сам неко ко је увек за ситне колаче што се тиче крсних слава, али сада је постала ''мода'' лакше варијанте ''дај да направим торте''. Ретко се деси да нека торта буде топ што се тиче квалитетних састојака и да подсећа на оне старинске торте. Ова торта је просто за мене једно велико откриће. Свакако ће се наћи ''под обавезно'' за многе посне трпезе па и онда када носим у госте. Без проблема може под фондан. У сваком случају ако желите предиван укус чоколаде и поморанџе на правом сте месту. Торта има три корице али се не пеку свака за себе. Мислим у суштини могу, али трећа горња корица се мало другачије прави. Ја сам пекла у највећем плеху од рерне, имам нову мултифункционалну Беко ону велику и баш велики плех. Прстеном за торте сам исекла две корице округле од по 24цм а од остатака се прави трећа кора. Објаснићу после како. Како год радили, да ли пекли једну велику или три иду ови састојци: 500гр брашна, 70гр какаа, 3 кесице ванилин шећера, 450 гр шећера. Све састојке добро сједините у великој вангли. У другој посуди је течни део: 500мл воде, 170мл уља, 2 кашичице уља. Све сједините па лагано уз мешање сипајте у прашкасти део. Тесто сипајте у плех обложен пек папиром. Пеците на 180 степени око 30 минута у зависности од рерне. Печено оставите у плеху 10 минута. После тога поделите тесто на две коре пречника 24цм. Избушкајте их виљушком и прелијте са  по 120мл ђуса од поморанџе. Оставите да се потпуно охладе и упију сок. Трећу корицу правите тако што измрвите преостало тесто и умесите руком са 120мл сока. Е сад фил: 250гр мргарина, 220гр шећера у праху, 200гр млевеног посног кекса, 250гр млевених ораха или лешника, 220мл ђуса од поморанџе. Маргарин и шећер у праху пенасто умутите, додајте кекс и орахе или лешнике. Када се све сједини додајте сок и добро миксером умутите. Прво ставите корицу па две трећине фила, па корицу па трећину фила па ону масу само добро утапкајте преко фила и направите корицу. Тако оставите у фрижидеру 5 сати. 100гр чоколаде ставите са 2дл посне павлаке на тишу ватру. Мешајте док се не отопи чоколада и све сједини. Када се охлади мешајте да се скроз згусне да буде као ганаш неумућени. Прелијте преко торте па вратите у фрижидер на још 3 сата. Ако стављате фондан онда преко сваког фила иде 50 гр отопљене чоколаде која се после стегне и буде крцкава и лепа. А ако декоришете шлагом обложите свуда ганашом. И ето торта је готова. Врхунска посна торта којој нећете одолети сигурно. Пријатно драги пријатељи!

Тесто сипајте у плех обложен пек папиром. Пеците на 180 степени око 30 минута у зависности од рерне. Печено оставите у плеху 10 минута. После тога поделите тесто на две коре пречника 24цм. Избушкајте их виљушком и прелијте са по 120мл ђуса од поморанџе. Оставите да се потпуно охладе и упију сок. Трећу корицу правите тако што измрвите преостало тесто и умесите руком са 120мл сока.

Е сад фил: 250гр мргарина, 220гр шећера у праху, 200гр млевеног посног кекса, 250гр млевених ораха или лешника, 220мл ђуса од поморанџе.

Маргарин и шећер у праху пенасто умутите, додајте кекс и орахе или лешнике. Када се све сједини додајте сок и добро миксером умутите. Прво ставите корицу па две трећине фила, па корицу па трећину фила па ону масу само добро утапкајте преко фила и направите корицу. Тако оставите у фрижидеру 5 сати.

100гр чоколаде за кување мин 52% какаа ставите са 2дл посне павлаке на тишу ватру. Мешајте док се не отопи чоколада и све сједини. Када се охлади мешајте да се скроз згусне да буде као ганаш неумућени. Прелијте преко торте па вратите у фрижидер на још 3 сата. Ако стављате фондан онда преко сваког фила иде 50 гр отопљене чоколаде која се после стегне и буде крцкава и лепа. А ако декоришете шлагом обложите свуда ганашом.

И ето торта је готова. Врхунска посна торта којој нећете одолети сигурно. Пријатно драги пријатељи!

П.С не заборавите да скокнете до инстаграма и запратите налог. Ускоро вас очекују изненађења.

П.С не заборавите да скокнете до инстаграма и запратите налог. Ускоро вас очекују изненађења.

Рођена још давне 1973. неког 28. априла баш на Велику Суботу. Живот схватам као један велики хоби па се вероватно и тако понашам. Само докле... :)

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *