посна шарена обланда
Посно,  Распевани колачи

Посна шарена обланда

Посна шарена обланда је рецепт који сам вам у неким предходним постовима обећала. Обланда пуна укуса, изузетна на изглед и погодна не само за пост. Без проблема свежа дуго и може у замрзивач. Спрема се врло лако и не треба пуно састојака. Ставити 250 мл воде са 270 гр шећера у дубљу шерпу. На ринглу средња температура полако да се отапа шећер. Када проври кувати још 3 минута, додати пола шипке ваниле, 130гр маргарина и мешати да се маргарин отопи. Склонити са рингле па додати 170гр млевених ораха и 250гр млевеног посног кекса.

Посна шарена обланда је рецепт који сам вам у неким предходним постовима обећала. Обланда пуна укуса, изузетна на изглед и погодна не само за пост. без проблема свежа дуго и може у замрзивач. Спрема се врло лако и не треба пуно састојака. Ставити 250 мл воде са 270 гр шећера у дубљу шерпу. На ринглу средња температура полако да се отапа шећер. Када проврикувати још 3 минута, додати пола шипке ваниле, 130гр маргарина и мешати да се маргарин отопи. Склонити са рингле па додати 170гр млевених ораха и 250гр млевеног посног кекса. Све добро сјединити па масу поделити на два дела. У први део додати 100гр посне чоколаде за кување и две солидно пуне кашичице какаа. Мешати док се све лепо не сједини и чоколада не отопи. Други део остаје светли. Сачекајте да се филови мало прохладе јер ако филујете обланду врелим филом она постаје жилава. Филује се лист мале обланде па тамни фил, па лист обланде, па светли фил, па на крају лист обланде. Притисните неким плехом или тежим платоом. Оставите на собној температури сат времена па на хладном да преноћи. Није потребно додавати никакво суво воће. Сасвим је довољна основна обланда. Одлична је и за Бадње Вече. Пријатно!!!
Посна шарена обланда

Све добро сјединити па масу поделити на два дела. У први део додати 100гр посне чоколаде за кување и две солидно пуне кашичице какаа. Мешати док се све лепо не сједини и чоколада не отопи. Други део остаје светли. Сачекајте да се филови мало прохладе јер ако филујете обланду врелим филом она постаје жилава. Филује се лист мале обланде па тамни фил, па лист обланде, па светли фил, па на крају лист обланде. Притисните неким плехом или тежим платоом. Оставите на собној температури сат времена па на хладном да преноћи. Није потребно додавати никакво суво воће. Сасвим је довољна основна обланда. Одлична је и за Бадње Вече. Пријатно!!!

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Рођена још давне 1973. неког 28. априла баш на Велику Суботу. Живот схватам као један велики хоби па се вероватно и тако понашам. Само докле... :)

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Skip to content