спремају се са палентом и бареним поврћем
Васељенски рецепти,  Посно,  Теста и пите

Посне пројице са поврћем (топе се)

Потребно је : 2 чаше паленте (од јогурта) 2 чаше брашна 4 кашике гриза кесица прашка за пециво 1 кашичица соли 1 чаша уља 3 чаше киселе воде кромпир, грашак, шаргарепа, по 50гр кукуруз, црвена паприка, по 50гр кисели краставчићи 200гр биљни димљени качкаваљ 200гр со, бибер, и ко ставља вегету по укусу Све прашкасте састојке помешати. Палента вам је жуто кукурузно брашно и има је у радњи али не ситна као брашно него мало крупнија као гриз. Додати уље, киселу воду и обарено поврће. Можете слободно користити паковање смрзнутог поврћа. Довољна је једна кеса од 500гр. Додати ситно сецкане краставчиће и крупно рендан качкаваљ. По потреби додати још трећину чаше киселе воде. Оцените од ока. Маса треба да буде онако житка као за обичну проју. Сипајте у калупе и пеците у предходно загрејаној рерни на 200 степени око 25 мин. ПРИЈАТНО!!!!
Посне пројице са поврћем

 

Посне пројице са поврћем…Рецепт званично на мојој “под обавезно“  листи за СВ. Николу.  Добила га у Нишу од једне познанице али без поврћа. Што би се рекло клот. Била ми је ок,  али сам стално имала утисак да треба нешто да променим. И сетим се оног рецепта са поврћем и шунком и краставчићима који се у народу зове ШПАНСКА ПИТА , направим мали обрт и поврће и краставчиће ставим у рецепт који сам добила.  Наравно било је  срећа, срећа, радост и дегустација мог друга Милана. Није могао да поверује да су посне, првенствено због боје. Па после и због укуса.  Печем их у силиконској модли за мафине (имам у облику срца) мада може и у куглофу или обичном плеху. Доста испадне, може дуже да стоји, али…много се брзо поједу колико су укусне.

Потребно је :

2 чаше паленте (од јогурта)
2 чаше брашна
4 кашике гриза
кесица прашка за пециво
1 кашичица соли
1 чаша уља
3 чаше киселе воде
кромпир, грашак, шаргарепа, по 50гр
кукуруз, црвена паприка, по 50гр
кисели краставчићи 200гр
биљни димљени качкаваљ 200гр
со, бибер, и ко ставља вегету по укусу

Све прашкасте састојке помешати. Палента вам је жуто кукурузно брашно и има је у радњи али не ситна као брашно него мало крупнија као гриз.  Додати уље, киселу воду и обарено поврће. Можете слободно користити паковање смрзнутог поврћа. Довољна је једна кеса од 500гр. Додати ситно сецкане краставчиће и крупно рендан качкаваљ. По потреби додати још трећину чаше киселе воде. Оцените од ока. Маса треба да буде онако житка као за обичну проју. Сипајте у калупе и пеците у предходно загрејаној рерни на 200 степени око 25 мин. ПРИЈАТНО!!!!

Не заборавите да преузмете свој планер мој поклон вама!

 

 

Рођена још давне 1973. неког 28. априла баш на Велику Суботу. Живот схватам као један велики хоби па се вероватно и тако понашам. Само докле... :)

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *