спремају се са палентом и бареним поврћем
Васељенски рецепти,  Посно,  Теста и пите

Посне пројице са поврћем (топе се)

Потребно је : 2 чаше паленте (од јогурта) 2 чаше брашна 4 кашике гриза кесица прашка за пециво 1 кашичица соли 1 чаша уља 3 чаше киселе воде кромпир, грашак, шаргарепа, по 50гр кукуруз, црвена паприка, по 50гр кисели краставчићи 200гр биљни димљени качкаваљ 200гр со, бибер, и ко ставља вегету по укусу Све прашкасте састојке помешати. Палента вам је жуто кукурузно брашно и има је у радњи али не ситна као брашно него мало крупнија као гриз. Додати уље, киселу воду и обарено поврће. Можете слободно користити паковање смрзнутог поврћа. Довољна је једна кеса од 500гр. Додати ситно сецкане краставчиће и крупно рендан качкаваљ. По потреби додати још трећину чаше киселе воде. Оцените од ока. Маса треба да буде онако житка као за обичну проју. Сипајте у калупе и пеците у предходно загрејаној рерни на 200 степени око 25 мин. ПРИЈАТНО!!!!
Посне пројице са поврћем

 

Посне пројице са поврћем…Рецепт званично на мојој “под обавезно“  листи за СВ. Николу.  Добила га у Нишу од једне познанице али без поврћа. Што би се рекло клот. Била ми је ок,  али сам стално имала утисак да треба нешто да променим. И сетим се оног рецепта са поврћем и шунком и краставчићима који се у народу зове ШПАНСКА ПИТА , направим мали обрт и поврће и краставчиће ставим у рецепт који сам добила.  Наравно било је  срећа, срећа, радост и дегустација мог друга Милана. Није могао да поверује да су посне, првенствено због боје. Па после и због укуса.  Печем их у силиконској модли за мафине (имам у облику срца) мада може и у куглофу или обичном плеху. Доста испадне, може дуже да стоји, али…много се брзо поједу колико су укусне.

Потребно је :

2 чаше паленте (од јогурта)
2 чаше брашна
4 кашике гриза
кесица прашка за пециво
1 кашичица соли
1 чаша уља
3 чаше киселе воде
кромпир, грашак, шаргарепа, по 50гр
кукуруз, црвена паприка, по 50гр
кисели краставчићи 200гр
биљни димљени качкаваљ 200гр
со, бибер, и ко ставља вегету по укусу

Све прашкасте састојке помешати. Палента вам је жуто кукурузно брашно и има је у радњи али не ситна као брашно него мало крупнија као гриз.  Додати уље, киселу воду и обарено поврће. Можете слободно користити паковање смрзнутог поврћа. Довољна је једна кеса од 500гр. Додати ситно сецкане краставчиће и крупно рендан качкаваљ. По потреби додати још трећину чаше киселе воде. Оцените од ока. Маса треба да буде онако житка као за обичну проју. Сипајте у калупе и пеците у предходно загрејаној рерни на 200 степени око 25 мин. ПРИЈАТНО!!!!

Не заборавите да преузмете свој планер мој поклон вама!

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *