Потаж од грашка са мирођијом
Мастер клас из кулинарства,  Што би ми рекли на кашику

Потаж од грашка са мирођијом

Ево мене са још једним потажом. Овај пут је потаж од грашка са мирођијим. Није много комликован за спремање. Количина је за две особе, па ви повећајте према потребама.

200гр грашка ставите у пола литре пилећег бујона. Ако је домаћи додајте соли по потреби а ако је коцка нема потребе. Кувајте једно 20 минута до пола сата да се скува грашак водећи рачуна да уври само децилитар бујона. Ако треба ви додајте бујона током кувања да би на крају имало 4дл течности. Одвојите 5 кашика течности у неку посуду или шољу да се охлади.

Потаж од грашка са мирођијом  Ево мене са још једним потажом. Овај пут је потаж од грашка са мирођијим. Није много комликован за спремање. Количина је за две особе, па ви повећајте према потребама. 200гр грашка ставите у пола литре пилећег бујона. Ако је домаћи додајте соли по потреби а ако је коцка нема потребе. Кувајте једно 20 минута до пола сата да се скува грашак водећи рачуна да уври само децилитар бујона. Ако треба ви додајте бујона током кувања да би на крају имало 4дл течности. Одвојите 5 кашика течности у неку посуду или шољу да се охлади. Штапним миксером или у блендеру испасирајте грашак са све бујоном. Додајте и мало бибера. У онај део бујона што сте одвојили умешајте кашичицу брашна са кашиком неутралне млечне павлаке. Када се сједини полако додајте у пасирани грашак константно мешајући. Вратите на ринглу, додајте кашичицу иситњене мирођије и на средњој ватри кувајте 10 минута уз непрестано мешање. Пола шнита суве сланине се сервира по порцији. Исечете на ситне коцке сланину и пропржите на сувом тигању. Сипајте сланиницу у средину тањира и масноће од сланинице. Нема пуно масноће, таман довољно. Овај потаж се спрема пред конзумирање и не би ваљало спремити га дан раније. Такође се спрема за колико треба порција мада је много заразан и увек треба имати порцију две вишка. Па пријатно!!!
потаж од грашка са мирођијом

Штапним миксером или у блендеру испасирајте грашак са све бујоном. Додајте и мало бибера. У онај део бујона што сте одвојили умешајте кашичицу брашна са кашиком неутралне млечне павлаке. Када се сједини полако додајте у пасирани грашак константно мешајући. Вратите на ринглу, додајте кашичицу иситњене мирођије и на средњој ватри кувајте 10 минута уз непрестано мешање.

Па пријатно!!!
Потаж од грашка са мирођијом

Пола шнита суве сланине се сервира по порцији. Исечете на ситне коцке сланину и пропржите на сувом тигању. Сипајте сланиницу у средину тањира и масноће од сланинице. Нема пуно масноће, таман довољно. Овај потаж се спрема пред конзумирање и не би ваљало спремити га дан раније. Такође се спрема за колико треба порција мада је много заразан и увек треба имати порцију две вишка. Па пријатно!!!

Рођена још давне 1973. неког 28. априла баш на Велику Суботу. Живот схватам као један велики хоби па се вероватно и тако понашам. Само докле... :)

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *