пуне се филом од ораха а преливају се чоколадом
Посно,  Распевани колачи

Пуњене кајсије

Када сам добила рецепт за суве кајсије са чоколадом, нисам ни слутила где ће моја машта да ме одведе. Уствари више је била случајност.  Елем, ја имам одавно рецепт где се суве кајсије преливају чоколадом и то је то. Ништа компликовано, фини укус. Али ми је деловало сувише једноставно и некако сам га увек заобилазила. Спремала ја нешто слатко за мог пријатеља да понесем на поклон, и остане ми мало фила. Сетим се да би било добро да напуним суве шљиве. Ја за фрижидер нигде шљива. У фрижидеру неких пет, шест сувих кајсија само.  Падне ми на памет онај рецепт са чоколадом и кајсијама и ја спојим све у један рецепт. Пун погодак. И сада га спремам кад год не знам шта ћу посно јер се лако спрема и укус је непоновљив.

суве кајсије 60 ком

шећер 100гр

џем од кајсија 4 кашике

уље 1 кашика

млевени орах 200гр + 50гр

чоколада за кување 150гр

уље 3 кашике

кесица ванилин шећера

Кајсије потопити у топлу воду и оставити 2 сата. Процедити и са стране сваку исећи да би сте могли да их пуните филом. Загрејте уље на средњој вартри додајте џем, ванилин шећер и шећер, мешајте да се шећер растопи. Склоните са ватре додајте 200гр ораха и добро промешајте. Оставите да се прохади, да буде млако. Филујте кајсије, отприлике једна кашичица по кајсији. Од чоколаде и 3 кашике уља на пари направите глазуру и умачите целе кајсије. Стављајте на пеки папир поспите остатком млевених ораха и оставите да се стегну преко ноћи. Пријатно!

Рођена још давне 1973. неког 28. априла баш на Велику Суботу. Живот схватам као један велики хоби па се вероватно и тако понашам. Само докле... :)

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *