Пријатно!
Распевани колачи

Рембаш торта – торта која се не пече

Рембаш торта је једна од оних које се не пеку али су јако квалитетне. Ја сам ову спремала за једну хуманитарну акцију. Рецепт сам добила од другарице и могу вам рећи да је одлична. Посебно је добра ако желите да направите оне 3Д торте а да вам не буде традиционално Плазма торта. Колчина је баш задовољавајућа па ту неморате да бринете. Код ове торте је и лепо што можете да је правите рецимо са вашом децом  и да је украшавате по укусу. У оригинал рецепту иде плазма кекс и млечни кекс, а пошто сада на тржишту има разних млевених кексова намерно сам изоставила који. По избору. А млечни кекс се стварно показао као одличан. Ја сам украсила чоколадним куглицама и васкршњим мотивима од чоколаде јер је било за Васкрс а ви можете како желите. Рендана чоколада иде као декорација у оригинал рецепту.

Састојци: 5 банана, 250гр путера, млевени кекс 600гр, чоколада млечна 100гр, млевени лешник 150гр, шећер у праху 300гр, сок од ананаса 2,5дл, слатка павлака 400мл, млечни кекс 300гр, чоколада млечна или за кување 100гр

Пенасто умутити путер са шећером у праху. Додати плазму млевену и лешник. Банане испасирати у блендеру па додати. Банане су боље зрелије. Све сједините па додајте сок од ананаса и на пари истопљену чоколаду.Најбоље је сок од ананаса из конзерве али ако немате може и сок од јабуке, само да није газиран. У округли калуп по ивици поређајте кекс. Ја сам узела неки млечни много лепо упија. Сипајте масу добро је утапкајте. Тако оставите пола сата на собној температури. Умутите павлаку млечну слатку па додајте преко масе. Одозго нарендајте још 100гр или млечне чоколаде или за кување како ко воли. Оставите у фрижидеру најмање 10 сати пре сервирања.
Рембаш торта

Пенасто умутити путер са шећером у праху. Додати кекс млевени и лешник. Банане испасирати у блендеру па додати. Банане су боље зрелије. Све сједините па додајте сок од ананаса и на пари истопљену чоколаду.Најбоље је сок од ананаса из конзерве. У округли калуп по ивици поређајте кекс. Ј Сипајте масу добро је утапкајте. Тако оставите пола сата на собној температури. Умутите павлаку млечну слатку па додајте преко масе. Одозго нарендајте још 100гр или млечне чоколаде или за кување како ко воли. Оставите у фрижидеру најмање 10 сати пре сервирања.

Пријатно!
Рембаш торта

Рођена још давне 1973. неког 28. априла баш на Велику Суботу. Живот схватам као један велики хоби па се вероватно и тако понашам. Само докле... :)

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *