рол пица
Теста и пите

Рол пица на сасвим другачији начин

Ево једног јако занимљивог рецепта за рол пицу. Згодно је као коктел пециво и може да се замрзне што је призанћете суперишка. Ја сам спремала пола мере чисто испробавајући рецепт. Од целе мере испадне фина количина. И од пола мере испадне доста али ако желите за неко славље онда цела мера. Трећину коцке квасца измрвите у неки суд, ставите кашичицу шећера и 50мл топле воде (пола оне старинске шољице од 1дл). Квасац само да се растопи не треба да нарасте.

У ванглу ставите 5 шољица меког брашна тип 400, 1 кашичицу соли, целу кесицу прашка за пециво, 1 жуманац, 1 шољицу киселог млека, шољицу уља и квасац. Све заједно сједините варјачом.

Ево једног јако занимљивог рецепта за рол пицу. Згодно је као коктел пециво и може да се замрзне што је призанћете суперишка. Ја сам спремала пола мере чисто испробавајући рецепт. Од целе мере испадне фина количина. И од пола мере испадне доста али ако желите за неко славље онда цела мера. Трећину коцке квасца измрвите у неки суд, ставите кашичицу шећера и 50мл топле воде (пола оне старинске шољице од 1дл). Квасац само да се растопи не треба да нарасте. У ванглу ставите 5 шољица меког брашна тип 400, 1 кашичицу соли, целу кесицу прашка за пециво, 1 жуманац, 1 шољицу киселог млека, шољицу уља и квасац. Све заједно сједините варјачом.
Рол пица

Пустите да нараста на собној температури око 20 до 25 минута. Премесите га и растањите на пола прста дебљине. Растањите га тако да буде шире а не дуже. Премажите тесто у танком слоју путером или машћу мада ко воли може и маргарином. Преко ставите кечап па га исто премажите. Поспите по жељи оригано. Преко ставите танке слојеве шунке. Отприлике мени је требало 5 парчета сад у грамима око 70 рецимо. Преко ставите неки качкаваљ који се лако топи. Ја сам ставила “царски“ добар је. Исто пет листова и то је око 70гр.

Пустите да нараста на собној температури око 20 до 25 минута. Премесите га и растањите на пола прста дебљине. Растањите га тако да буде шире а не дуже. Премажите тесто у танком слоју путером или машћу мада ко воли може и маргарином. Преко ставите кечап па га исто премажите. Поспите по жељи оригано. Преко ставите танке слојеве шунке. Отприлике мени је требало 5 парчета сад у грамима око 70 рецимо. Преко ставите неки качкаваљ који се лако топи. Ја сам ставила ''царски'' добар је. Исто пет листова и то је око 70гр.
рол пица

Полако уролајте и тако оставите 10 минута.

Полако уролајте и тако оставите 10 минута.
рол пица

Исеците на парчиће прст широке и ређајте положено. Премажите мало мајонезом, поспите сусамом ( ја сам црним) и оставите да одстоји још 10 минута.

Исеците на парчиће прст широке и ређајте положено. Премажите мало мајонезом, поспите сусамом ( ја сам црним) и оставите да одстоји још 10 минута.
рол пица

Ставите у предходно загрејану рерну на 180 степени да се пече једно 25 минута. Додуше, све зависи од ваше рерне.

Ставите у предходно загрејану рерну на 180 степени да се пече једно 25 минута. Додуше, све зависи од ваше рерне.
рол пица

Печено прекријте крпом на једно 15 минута пре сервирања. Ово су мере за пола туре, и као што сам вам на почетку рекла мени је било сасвим довољно.

Печено прекријте крпом на једно 15 минута пре сервирања. Ово су мере за пола туре, и као што сам вам на почетку рекла мени је било сасвим довољно. Да вам не причам колико се слаже уз пиво  :) .  И наравно ви можете по укусу додати још неки зачин.  Пријатно драги моји!
рол пица

Да вам не причам колико се слаже уз пиво 🙂 . И наравно ви можете по укусу додати још неки зачин. Пријатно драги моји!

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Рођена још давне 1973. неког 28. априла баш на Велику Суботу. Живот схватам као један велики хоби па се вероватно и тако понашам. Само докле... :)

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Skip to content