слани мафини са сиром
Теста и пите

Слани мафини са сиром

Ако не желите да се угојите онда немојте да читате даље. Ја сам врло озбиљна. Ово је од оних рецепата. Знате ОНИ рецепти. ОНИ кривци што смо се ми угојили. Ухххх… мало незгодно али како да вам кажем мноооого брате добар рецепт. Ништа компликовано, да кажем да је јефтин па и то. А што је прост немате појма.

Ако не желите да се угојите онда немојте да читате даље. Ја сам врло озбиљна. Ово је од оних рецепата. Знате ОНИ рецепти. ОНИ кривци што смо се ми угојили. Ухххх... мало незгодно али како да вам кажем мноооого брате добар рецепт. Ништа компликовано, да кажем да је јефтин па и то. А што је прост немате појма.
слани мафини са сиром

Понекад када ископам овакав рецепт ја волим да кажем себи “која си ти бре царица“. Али ништа није случајно. Ја иначе ништа не планирам, јер ако планираш Бог цркне од смеха. Тако нисам планирала ове мафине. Једноставно су се десили. Љубав на први поглед.

Понекад када ископам овакав рецепт ја волим да кажем себи ''која си ти бре царица''. Али ништа није случајно. Ја иначе ништа не планирам, јер ако планираш Бог цркне од смеха. Тако нисам планирала ове мафине. Једноставно су се десили. Љубав на први поглед.
слани мафини са сиром

А уствари да вам откријем тајну. Мрзело ме је да идем до продавнице а спала сам само на кесу оштрог брашна. И тако…понекад је добро имати само оштро брашно. Онда сам копала по мојим рецептима и размишљала у који да ставим “зашто да не оштро брашно“. Ту сам пронашла једну цедуљу са сланим мафинима који се зову шоља слани мафини.

А уствари да вам откријем тајну. Мрзело ме је да идем до продавнице а спала сам само на кесу оштрог брашна. И тако...понекад је добро имати само оштро брашно. Онда сам копала по мојим рецептима и размишљала у који да ставим ''зашто да не оштро брашно''. Ту сам пронашла једну цедуљу са сланим мафинима који се зову шоља слани мафини. Зато што све иде на шољу. Ону од велике кафе. А може и чаша од јогурта. 1 шоља оштрог брашна, 1 шоља млека, 1 кесица прашка за пециво, 1 јаје, 1 кашичица свињске масти, 1 кашичица соли, пола шоље сира ситног.
слани мафини са сиром

Зато што све иде на шољу. Ону од велике кафе. А може и чаша од јогурта. 1 шоља оштрог брашна, 1 шоља млека, 1 кесица прашка за пециво, 1 јаје, 1 кашичица свињске масти, 1 кашичица соли, пола шоље сира ситног.

Све се добро сједини варјачом па се остави 5 до 7 минута да мало “дремне“. Сипа се у калупе за мафине. Ја имам ону металну кашику за сладолед кугле. Једна та кашика један мафин. Отприлике пола корпице. Пече се на 200 степени око 15 минута или на 180 степени око 20 минута зависи од рерне.

Све се добро сједини варјачом па се остави 5 до 7 минута да мало ''дремне''. Сипа се у калупе за мафине. Ја имам ону металну кашику за сладолед кугле. Једна та кашика један мафин. Отприлике пола корпице. Пече се на 200 степени око 15 минута или на 180 степени око 20 минута зависи од рерне. Оне црне семке које видите одозго је црни сусам из многострадалне нам Јерменије. Ја добила од другарице али то је за посебан пост. Елем, пошто га нема код нас таквог квалитета ( не знам ни да ли га уопште има) ја га сипам зрно по зрно.  :)  А пошто је другачији него обичан и у малим количинама даје шмек. Све у свему од ове количине испадне 10-так мафина горе доле. А мекани су као пена. И корица је јако мекана па није за оне који воле са крцкавом. И три су остала да сачекају моју другарицу а четврти ''мишица'' грицнула. Мало јој било оних 6. Па пријатно!
слани мафини са сиром

Оне црне семке које видите одозго је црни сусам из многострадалне нам Јерменије. Ја добила од другарице али то је за посебан пост. Елем, пошто га нема код нас таквог квалитета ( не знам ни да ли га уопште има) ја га сипам зрно по зрно. 🙂 А пошто је другачији него обичан и у малим количинама даје шмек.

Све у свему од ове количине испадне 10-так мафина горе доле. А мекани су као пена. И корица је јако мекана па није за оне који воле са крцкавом. И три су остала да сачекају моју другарицу а четврти “мишица“ грицнула. Мало јој било оних 6. Па пријатно!

Рођена још давне 1973. неког 28. априла баш на Велику Суботу. Живот схватам као један велики хоби па се вероватно и тако понашам. Само докле... :)

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *