тавуклу мкароне
Теста и пите,  Што би ми рекли на кашику

Тавуклу макароне (макароне са пилетином)

Ово сам искрено правила за госте по први пут. Турска блогерка је направила кратак клип који ми се учинио више него занимљив. Али нигде није било рецепта. И пошто је био на инстаграму пробала је да стави све у десетак секунди. Довијала сам се на све могуће начине док нисам из коментара укапирала све састојке. Мерка је за три особе, а мени је то било идеално да угостим два друга. Каква је то фешта била. Вино које смо пили уз тавуклу макароне је шардоне. Уххх, пријало је само тако. Елем, што се тиче рецепта могу вам рећи да је одличан. Не само за вечеру него и за ручак. Придржавала сам се оригиналног рецепта и осим љутог не треба ништа додавати. А ја вооолим онако да резни па сам додала мало “пламенке“ паприке која није много љута али зато даје невероватан шмек јелу.

Узмите шољу и по шаргарепе исецкане ситно и шољу грашка па ставите на дно шерпе. Шоље оне велике за чај. Додајте преко три карабатака пилећа и главицу црног лука. Налијте водом 4 прста од карабатака и да вам увек буде толико воде док се кува. Соли по укусу. И овде стварно пробајте тако што ћете прво додати једну кашичицу па постепено ако треба још. По потреби наливајте.

Ово сам искрено правила за госте по први пут. Турска блогерка је направила кратак клип који ми се учинио више него занимљив. Али нигде није било рецепта. И пошто је био на инстаграму пробала је да стави све у десетак секунди. Довијала сам се на све могуће начине док нисам из коментара укапирала све састојке. Мерка је за три особе, а мени је то било идеално да угостим два друга. Каква је то фешта била. Вино које смо пили уз тавуклу макароне је шардоне. Уххх, пријало је само тако.   Елем, пто се тиче рецепта могу вам рећи да је одличан. Не само за вечеру него и за ручак. Придржавала сам се оригиналног рецепта и осим љутог не треба ништа додавати. А ја вооолим онако да резни па сам додала мало ''пламенке'' паприке која није много љута али зато даје невероватан шмек јелу. Узмите шољу и по  шаргарепе исецкане ситно и шољу грашка па ставите на дно шерпе. Шоље оне велике за чај.  Додајте преко три карабатака пилећа и главицу црног лука. Налијте водом 4 прста од карабатака и да вам увек буде толико воде док се кува. Соли по укусу. И овде стварно пробајте тако што ћете прво додати једну кашичицу па постепено ако треба још.
тавуклу макароне

Када се скува пилетина сипајте 350гр макарона, додајте сецкану паприку љуту и две свеже паприке и кувајте још 10 минута док се не скувају макароне. Процедите а супу искористите касније за неки други ручак. Вратите макароне са пилетином и поврћем у шерпу. Имаћете масноће од пилетине па не треба додавати уља. У врелу масу разбијте два јајета и само грубо све измешајте колико јаја да се разбију. Кувати још неколико минута да се јаја скувају. То је можда минут два свега. И то је то. Обично имам у кући першуна али као заинат те вечери нисам имала, мислим да би одлично ишло. Па пријатно драги моји.

Када се скува пилетина сипајте 350гр макарона, додајте сецкану паприку љуту и две свеже паприке и кувајте још 10 минута док се не скувају макароне. Процедите а супу искористите касније за неки други ручак. Вратите макароне са пилетином и поврћем у шерпу. Имаћете масноће од пилетине па не треба додавати уља. У врелу масу разбијте два јајета и само грубо све измешајте колико јаја да се разбију. Кувати још неколико минута да се јаја скувају. То је можда минут два свега. И то је то. Обично имам у кући першуна али као заинат те вечери нисам имала, мислим да би одлично ишло. Па пријатно драги моји. П.С ако још нисте скокнули до групе на фб то можете учинити овде. Тамо можете поставити све ваше рецепте.
тавуклу макароне

П.С ако још нисте скокнули до групе на фб то можете учинити овде. Тамо можете поставити све ваше рецепте. 🙂

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Рођена још давне 1973. неког 28. априла баш на Велику Суботу. Живот схватам као један велики хоби па се вероватно и тако понашам. Само докле... :)

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Skip to content