Труфле са поморанџом (truffes à l'orange)
Распевани колачи

Труфле са поморанџом (truffes à l’orange)

Када добијете на поклон белгијску црну чоколаду и дођете у ситуацију “а шта сад?“. Као и већини и мени се ових дана смрзао мозак па тако потпуно без идеје гледам ја отворену чоколаду, гледа она мене али никако да проговори и да ми да идеју.

Када добијете на поклон белгијску црну чоколаду и дођете у ситуацију ''а шта сад?''. Као и већини и мени се ових дана смрзао мозак па тако потпуно без идеје гледам ја отворену чоколаду, гледа она мене али никако да проговори и да ми да идеју.
Труфле са поморанџом (truffes à l’orange)

Одломим парче да га смажем (то ми је једино паметно пало на памет у датом тренутку), кад оно на унутрашњем папиру рецепт за труфле са све рекламом за неку павлаку. Кренем да преводим са француског куцајући слово по слово у угл преводиоцу да бих установигла тек на пола да има и на енглеском и италијанском. Погледам на сат 23:30 и решим да спремим. Мислила сам таман да ми се стегне до сутра. И сад замислите мене по пљуску идем до дракстора јер немам павлаку. Паметни људи у поноћ купују пиво а ја павлаку да спремам труфле. Искрено копкао ме је рецепт.

А рецепт јако фин као и за све остале труфле. Ништа компликовано. 250мл слатке павлаке ставите на тиху ватру да се загреје до тачке кључања (да не проври). Том павлаком прелијете 300гр црне чоколаде са мин 70% какаа. Оставите 5 минута па спатулом све добро сједините. Тако оставите у фрижидер на пола сата. После пола сата умутите 2 минута најслабијом брзином па 3 минута најјачом брзином. У ту смесу додате 3 вршне кашике млевених ораха и 2 кашике ситно рендане коре поморанџе. Кад се све сједини додајте две кашике сока од поморанџе. Правите куглице величине кестена и ваљајте их у млевени орах. Оставите да преноћи у фрижидеру пре сервирања. Што се тиче шећера, ако користите млечну павлаку без шећера додајте 2 кашике шећера у праху. А ако павлака има шећера нема потребе додавати ако волите мало горчи укус, а за слађи укус додајте кашику шећера у праху.  И то је то. Врло необичне и преукусне труфле. Па пријатно!!!
Труфле са поморанџом (truffes à l’orange)

А рецепт јако фин као и за све остале труфле. Ништа компликовано. 250мл слатке павлаке ставите на тиху ватру да се загреје до тачке кључања (да не проври). Том павлаком прелијете 300гр црне чоколаде са мин 70% какаа. Оставите 5 минута па спатулом све добро сједините. Тако оставите у фрижидер на пола сата. После пола сата умутите 2 минута најслабијом брзином па 3 минута најјачом брзином. У ту смесу додате 3 вршне кашике млевених ораха и 2 кашике ситно рендане коре поморанџе. Кад се све сједини додајте две кашике сока од поморанџе. Правите куглице величине кестена и ваљајте их у млевени орах.

Оставите да преноћи у фрижидеру пре сервирања. Што се тиче шећера, ако користите млечну павлаку без шећера додајте 2 кашике шећера у праху. А ако павлака има шећера нема потребе додавати ако волите мало горчи укус, а за слађи укус додајте кашику шећера у праху. И то је то. Врло необичне и преукусне труфле. Па пријатно!!!

Рођена још давне 1973. неког 28. априла баш на Велику Суботу. Живот схватам као један велики хоби па се вероватно и тако понашам. Само докле... :)

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *