Ванила ледене коцке
Распевани колачи

Ванила ледене коцке

Врхунски ужитак у само једном залогају

Прође још једна прослава Нове… Оне по грегоријанском календару. Ако се не пости ту је сарма, руска салата и нешто слатко. Е сад то слатко зависи од вашег хороскопског знака.
Не разумем се много у хороскопе али знам да су бикови велики хедонисти. Воле квалитетне намернице и обожавају да сликају једну од последњих коцки. Често се додуше вадим због кривог сечења, шта ћу кад нисам инжињер и прецизна као мој тата. Мало криво, мало пукнуто али мами на још. 😉 То је најбитније. Ја сам овај пут спремала
Ванила Ледене Коцке ❤️

Одличан колач, за сваку прилику.

Прође још једна прослава Нове... Оне по грегоријанском календару. Ако се не пости ту је сарма, руска салата и нешто слатко. Е сад то слатко зависи од вашег хороскопског знака. 🤩. Не разумем се много у хороскопе али знам да су бикови велики хедонисти. Воле квалитетне намернице и обожавају да сликају једну од последњих коцки. Мало криво, мало пукнуто али мами на још. 😉 Ја сам овај пут спремала Ванила Ледене Коцке ❤️ Врхунски колач за сваку прилику Кора: 7 беланаца 7 кашика шећера 6 кашика брашна 11 кашика млевених ораха 1 кашика какаа 1 кесица прашка за пециво 1 прстохват соли Умутите чврсто беланца са прстохватом соли. Додајте полако кашику по кашику шећера и даље мутите најјачом брзином. Посебно сједините просејано брашно, орахе, прашак за пециво, какао. Ту прашкасту смесу додајте у умућена беланца кашику по кашику. Миксер најслабија брзина. Кору испеците у правоугаоном калупу (отприлике већи ђувеч) на 180 степени 25 минута. Оставите да се потпуно охлади. Сируп: 300гр шећера 2 кашике лимуновог сока 500мл воде Ставите све да проври. Од момента када проври кувајте 4 минута. Кору избушкајте виљушком и прелијте полако врућим сирупом. Оставите да упије и да буде млако. Ванила крем: 1Л млека 7 жуманаца 6 кашика шећера 3 кашичице екстракта ваниле @др.оеткер_србија 250гр маргарина 2 дл слатке павлаке 7 кашика брашна 200гр беле чоколаде Умутите жуманца са шећером. Додајте брашно и екстракт ваниле. Полако додајте око 3 дл млека. Преостало млеко ставите да проври. Када проври лагано сипајте масу од жуманаца брзо мешајући. Смањите ватру и кувајте крем 5 минута. Док се не згусне. Склоните са рингле па додајте чоколаду и маргарин. Мешајте док се не истопи и све лепо сједини. Оставите да се крем охлади. Умутите павлаку. У павлаку сипајте кашику по кашику крема мутећи миксером док се све не сједини. Сипајте преко корице крем. Глазура: 300гр чоколаде @пионир_суботица 5 кашика уља Отопите на пари чоколаду са уљем. Прелијте преко крема. Оставите 15 минута на собној температури па у фрижидер да преноћи. Пријатно драги пријатељи! ❤️😘😍😊
Ванила ледене коцке

Кора:
7 беланаца
7 кашика шећера
6 кашика брашна
11 кашика млевених ораха
1 кашика какаа
1 кесица прашка за пециво
1 прстохват соли

Умутите чврсто беланца са прстохватом соли. Додајте полако кашику по кашику шећера и даље мутите најјачом брзином. Посебно сједините просејано брашно, орахе, прашак за пециво, какао. Ту прашкасту смесу додајте у умућена беланца кашику по кашику. Миксер најслабија брзина. Кору испеците у правоугаоном калупу (отприлике већи ђувеч) на 180 степени 25 минута. Оставите да се потпуно охлади.

Сируп:
300гр шећера
2 кашике лимуновог сока
500мл воде

Ставите све да проври. Од момента када проври кувајте 4 минута. Кору избушкајте виљушком и прелијте полако врућим сирупом. Оставите да упије и да буде млако.

Ванила крем:

1Л млека
7 жуманаца
6 кашика шећера
3 кашичице екстракта ваниле @др.оеткер_србија
250гр маргарина
2 дл слатке павлаке
7 кашика брашна
200гр беле чоколаде

Умутите жуманца са шећером. Додајте брашно и екстракт ваниле. Полако додајте око 3 дл млека. Преостало млеко ставите да проври. Када проври лагано сипајте масу од жуманаца брзо мешајући. Смањите ватру и кувајте крем 5 минута. Док се не згусне. Склоните са рингле па додајте чоколаду и маргарин. Мешајте док се не истопи и све лепо сједини. Оставите да се крем охлади. Умутите павлаку. У павлаку сипајте кашику по кашику крема мутећи миксером док се све не сједини. Сипајте преко корице крем.

Глазура:
300гр чоколаде (ја сам користила Пионир Суботица, никог не рекламирам али показала се врхунска)
5 кашика уља

Отопите на пари чоколаду са уљем. Прелијте преко крема. Оставите 15 минута на собној температури па у фрижидер да преноћи.

Ако желите да поставите неки од ваших рецепата слободно нам се придружите на ФБ.
Пријатно драги пријатељи!

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Рођена још давне 1973. неког 28. априла баш на Велику Суботу. Живот схватам као један велики хоби па се вероватно и тако понашам. Само докле... :)

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Skip to content