Ванила ледене коцке
Распевани колачи

Ванила ледене коцке

Врхунски ужитак у само једном залогају

Прође још једна прослава Нове… Оне по грегоријанском календару. Ако се не пости ту је сарма, руска салата и нешто слатко. Е сад то слатко зависи од вашег хороскопског знака.
Не разумем се много у хороскопе али знам да су бикови велики хедонисти. Воле квалитетне намернице и обожавају да сликају једну од последњих коцки. Често се додуше вадим због кривог сечења, шта ћу кад нисам инжињер и прецизна као мој тата. Мало криво, мало пукнуто али мами на још. 😉 То је најбитније. Ја сам овај пут спремала
Ванила Ледене Коцке ❤️

Одличан колач, за сваку прилику.

Прође још једна прослава Нове... Оне по грегоријанском календару. Ако се не пости ту је сарма, руска салата и нешто слатко. Е сад то слатко зависи од вашег хороскопског знака. 🤩. Не разумем се много у хороскопе али знам да су бикови велики хедонисти. Воле квалитетне намернице и обожавају да сликају једну од последњих коцки. Мало криво, мало пукнуто али мами на још. 😉 Ја сам овај пут спремала Ванила Ледене Коцке ❤️ Врхунски колач за сваку прилику Кора: 7 беланаца 7 кашика шећера 6 кашика брашна 11 кашика млевених ораха 1 кашика какаа 1 кесица прашка за пециво 1 прстохват соли Умутите чврсто беланца са прстохватом соли. Додајте полако кашику по кашику шећера и даље мутите најјачом брзином. Посебно сједините просејано брашно, орахе, прашак за пециво, какао. Ту прашкасту смесу додајте у умућена беланца кашику по кашику. Миксер најслабија брзина. Кору испеците у правоугаоном калупу (отприлике већи ђувеч) на 180 степени 25 минута. Оставите да се потпуно охлади. Сируп: 300гр шећера 2 кашике лимуновог сока 500мл воде Ставите све да проври. Од момента када проври кувајте 4 минута. Кору избушкајте виљушком и прелијте полако врућим сирупом. Оставите да упије и да буде млако. Ванила крем: 1Л млека 7 жуманаца 6 кашика шећера 3 кашичице екстракта ваниле @др.оеткер_србија 250гр маргарина 2 дл слатке павлаке 7 кашика брашна 200гр беле чоколаде Умутите жуманца са шећером. Додајте брашно и екстракт ваниле. Полако додајте око 3 дл млека. Преостало млеко ставите да проври. Када проври лагано сипајте масу од жуманаца брзо мешајући. Смањите ватру и кувајте крем 5 минута. Док се не згусне. Склоните са рингле па додајте чоколаду и маргарин. Мешајте док се не истопи и све лепо сједини. Оставите да се крем охлади. Умутите павлаку. У павлаку сипајте кашику по кашику крема мутећи миксером док се све не сједини. Сипајте преко корице крем. Глазура: 300гр чоколаде @пионир_суботица 5 кашика уља Отопите на пари чоколаду са уљем. Прелијте преко крема. Оставите 15 минута на собној температури па у фрижидер да преноћи. Пријатно драги пријатељи! ❤️😘😍😊
Ванила ледене коцке

Кора:
7 беланаца
7 кашика шећера
6 кашика брашна
11 кашика млевених ораха
1 кашика какаа
1 кесица прашка за пециво
1 прстохват соли

Умутите чврсто беланца са прстохватом соли. Додајте полако кашику по кашику шећера и даље мутите најјачом брзином. Посебно сједините просејано брашно, орахе, прашак за пециво, какао. Ту прашкасту смесу додајте у умућена беланца кашику по кашику. Миксер најслабија брзина. Кору испеците у правоугаоном калупу (отприлике већи ђувеч) на 180 степени 25 минута. Оставите да се потпуно охлади.

Сируп:
300гр шећера
2 кашике лимуновог сока
500мл воде

Ставите све да проври. Од момента када проври кувајте 4 минута. Кору избушкајте виљушком и прелијте полако врућим сирупом. Оставите да упије и да буде млако.

Ванила крем:

1Л млека
7 жуманаца
6 кашика шећера
3 кашичице екстракта ваниле @др.оеткер_србија
250гр маргарина
2 дл слатке павлаке
7 кашика брашна
200гр беле чоколаде

Умутите жуманца са шећером. Додајте брашно и екстракт ваниле. Полако додајте око 3 дл млека. Преостало млеко ставите да проври. Када проври лагано сипајте масу од жуманаца брзо мешајући. Смањите ватру и кувајте крем 5 минута. Док се не згусне. Склоните са рингле па додајте чоколаду и маргарин. Мешајте док се не истопи и све лепо сједини. Оставите да се крем охлади. Умутите павлаку. У павлаку сипајте кашику по кашику крема мутећи миксером док се све не сједини. Сипајте преко корице крем.

Глазура:
300гр чоколаде (ја сам користила Пионир Суботица, никог не рекламирам али показала се врхунска)
5 кашика уља

Отопите на пари чоколаду са уљем. Прелијте преко крема. Оставите 15 минута на собној температури па у фрижидер да преноћи.

Ако желите да поставите неки од ваших рецепата слободно нам се придружите на ФБ.
Пријатно драги пријатељи!

Рођена још давне 1973. неког 28. априла баш на Велику Суботу. Живот схватам као један велики хоби па се вероватно и тако понашам. Само докле... :)

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *