воловско око
Теста и пите

Воловско око

Ово је један од оних рецепата згодних за шалу. И сваки пут успе. Рецепт се зове воловско око и доста је стар. Ја га имам дугачко правила га је другарицина рођака, а ја узела од другарице. Ееее а ви сте сигурно помислили да је од моје баке или неког бившег момка или од оног Кинеза ?. Е па нииијеее. Овај пут смо ископали другарицину рођаку. А стварно , много фина госпођа била. И од ње је рецепт.

Елем, да се вратим на тему данашњег постовског излагања, решим ја да спремим воловско око имала неки бајат хлеб па да искористим. Кажем ја другарици : “ајде дођи на клопу спремам воловско око“. Шта ти је то воловско око? Па је си ли гледала Индијану Џонс, онај део где су сервирали неку чорбу са очима. Ееее па то ти је то. И пола сата ја њу убеђујем да је чорба са очима. И стварно је помислила ко зна шта испробава за онај њен сајт, ја код  ово не једем. ? Али нешто је копкало да дође. И ја спремим ово.

Врло једноставно за доручак или вечеру. Колико особа имате толико парчета бајатог хлеба вам је потребно. Па направите неком мањом чашом рупу у средини хлеба. Хлеб потопите у хладно млеко у које сте додали мало соли и неког зачинског биља по укусу.

Врло једноставно за доручак или вечеру. Колико особа имате толико парчета бајатог хлеба вам је потребно. Па направите неком мањом чашом рупу у средини хлеба.
воловско око

У сваку рупу разбијте по једно јаје.

Хлеб потопите у хладно млеко у које сте додали мало соли и неког зачинског биља по укусу. Поређајте у подмазан плех или као ја у гусани тигањ који може у рерну. У сваку рупу разбијте по једно јаје.
воловско око

Па ставите тањи колут црног лука, па колут неке шунке, саламе, шта год од меса имате, па по укусу мало љуте паприке али то је по жељи и на крају одозго већи колут парадајза или два мања.

па ставите тањи колут црног лука, па колут неке шунке, саламе, шта год од меса имате, па по укусу мало љуте паприке али то је по жељи и на крају одозго већи колут парадајза или два мања.
воловско око

Мало посолите па у рерну на 200 степени док се не испече јаје а то је отприлике 15 минута до 20 највише.

Мало посолите па у рерну на 200 степени док се не испече јаје а то је отприлике 15 минута до 20 највише.
воловско око

И то је то. Ја сам одозго ставила мало салатног прелива (домаћа радиност моје маленкости). Ово је основа а сад…по вољи. Не замерите за сличице спремано је  касно увече 🙂 Па пријатно!!!

И то је то. Ја сам одозго ставила мало салатног прелива (домаћа радиност моје маленкости, коме треба рецепт може). Ово је основа а сад...по вољи. Па пријатно!!!
воловско око

Рођена још давне 1973. неког 28. априла баш на Велику Суботу. Живот схватам као један велики хоби па се вероватно и тако понашам. Само докле... :)

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *