са традицијом на пут око света

СА ТРАДИЦИЈОМ НА ПУТ ОКО СВЕТА

globus  Са традицијом на пут око света! Драги моји! Са великом радошћу вас обавештавам да је почело званично пријављивање за прву етно манифестацију “ са традицијом на пут око света“. 20.05.2017. Јагодина Овом приликом желим да вас упутим у детаље манифестације. Учесници манифестације су подељени у више категорија.

  • Прва категорија уједно и такмичарска је под називом “са јелом на пут око света“. Представите се јелом вашег краја које би сте понели на пут око света. Категорија обухвата и слана и слатка јела и теста и пите и зимница. Буквално све што се спрема у вашем крају а мислите да је вредно понети га на пут око света. Еминентни жири из области кулинарства ће оцењивати ваша јела и оценити три најбоља.
  • Друга категорија такође такмичарска везана је за сувенир. Шта је то што би сте поклонили пријатељима на пропутовању око света. Овде долазе у обзир традиционални етно сувенири и рукотворине. Жири ће наградити најбољи сувенир.
  • Трећа категорија су медари, винари, лековито биље и цвећари.

Манифестација ће се одржати у туристичком комплексу ПОТОК на прелепом платоу Т.Ц. Виво преко пута Аква парка и музеја воштаних фигура. С’ обзиром да је 20. Мај субота,  очекујте  посећеност  као и велики број екскурзија. Пријаве за манифестацију можете оставити у коментару ове објаве. Пријава треба да садржи кратак опис удружења или појединца и за коју категорију се пријављујете. По пријему ваше пријаве шаљем вам детаље. Место за излагаче је бесплатно. Значи нема наплате ни за штанд ни за место. Ако имате ваш неки типски штанд било би пожељно да га понесете. Обезбеђују се школске клупе и столице као и велики столови за излагаче са храном. Део хране која се донесе ( у договору са излагачима)  иде у хуманитарне сврхе, деци корисницима народне кухиње.

Преко целог дана биће културно уметнички програм, па ако знате неког из вашег краја ко би нам се представио слободно му проследите позив. У обзир долазе фолклори, певачке групе, инструменталне групе, драмске секције као и хорови.

Сви учесници манифестације, као и учесници културно уметничког програма наћи ће се у електронском каталогу са сликом и кратком биографијом. Каталог ће бити доступан на интернету на неколико језика.

За све додатне информације слободно ме контактирајте. Јованка 0649192652  ДОБРОДОШЛИ!!!!

Пратите ме као и  ФБ страницу! https://www.facebook.com/altochef/

Skip to content