кускус, орах и чоколада
Распевани колачи

Кускус, орах и чоколада…феноменалне бомбице

Да ли би можда помислили на дезерт од кускуса а да није као сутлијаш или гриз. Е па ово су бомбице од кускуса, ораха и чоколаде. Прелеп дезерт без додатног шећера. Уствари, дезерт без шећера, осим оног који се налази у џему од кајсије. То је само једна кашика да вам искрено кажем.

Оно што је потребно од састојака : 2 кашике кускуса, 6 кашика воде, 2 кашике млечне неутралне павлаке, вршна кашика џема од кајсија, 80гр млевеног кекса интегралног, 50гр млевених ораха, 20 гр сецканих ораха, 150гр чоколаде за кување, 2 кашике уља.

Ставите у мало лонче воду. Када проври додајте кускус и кувајте 3 минута уз мешање. Додајте павлаку па кувајте још минут. Склоните са рингле па сипајте у неку чинију да се маса охлади. Помешајте орахе и млевени кекс са џемом. Додајте масу од кускуса и све лепо сједините. Направите мање бомбице и ставите у фрижидер на сат времена.

Да ли би можда помислили на дезерт од кускуса а да није као сутлијаш или гриз. Е па ово су бомбице од кускуса, ораха и чоколаде. Прелеп дезерт без додатног шећера. Уствари, дезерт без шећера, осим оног који се налази у  џему од кајсије. То је само једна кашика да вам искрено кажем.  Оно што је потребно од састојака : 2 кашике кускуса, 6 кашика воде, 2 кашике млечне неутралне павлаке, вршна кашика џема од кајсија, 80гр млевеног кекса интегралног, 50гр млевених ораха, 20 гр сецканих ораха, 150гр чоколаде за кување, 2 кашике уља. Ставите у мало лонче воду. Када проври додајте кускус и кувајте 3 минута уз мешање. Додајте павлаку па кувајте још минут. Склоните са рингле па сипајте у неку чинију да се маса охлади. Помешајте орахе и млевени кекс са џемом. Додајте масу од кускуса и све лепо сједините. Направите мање бомбице и ставите у фрижидер на сат времена.
кускус, орах и чоколада

Истопите чоколаду на пари са уљем. Ваљајте куглице у чоколаду. Ставите их на пек папир или чачкалица систем па на сиропор. Пустите да се стегне чоколада једно пола сата. Најбоље је у фрижидеру. То је то. После може да се ручка са уживањем. Бомбице могу без проблема да се замрзну. Ако којим случајем желите мекше бомбице смањите орахе млевене за 15 грама. Од ове масе испадне око 15 до 17 бомбица. И уопште не морате да их правите једнаке у томе је драж. А што се тиче сецканих ораха ја сам ставила једну кашику то ми је било отприлике 20 г.

Ако обожавате укус кокоса уместо ораха ставите кокос, а уместо уља ставите кашичицу кокосовог уља. Испробано добро.

кускус, орах и чоколада

Само да вас подсетим за наградну игру која почиње следеће недеље. Запратите инстаграм профил јер ће баш тамо бити наградна игра са дивним поклонима. Грлим вас драги моји

Рођена још давне 1973. неког 28. априла баш на Велику Суботу. Живот схватам као један велики хоби па се вероватно и тако понашам. Само докле... :)

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *