малиница торта
Распевани колачи

Малиница торта

Малиница је једна од оних феноменалних торти које вадите из рукава кад год вам је потребна фина и квалитетна торта која се лако прави. Ако имате квалитетне састојке онда је пун погодак. И верујте одлична је за декорисање. Ја искрено нисам вична декорисању и не разумем се много у ту тематику али предпостављам да би могла да иде испод фондана. За декорације шлагом и павлаком знам да сигурно може. Моја је била једна кућна варијанта јер ми сви у кући волимо да поједемо нешто “умешено слатко“. И врло често знам да спремим торте без неког разлога (рођендани и слично). Тада спремим ону мању пречника 20цм која је идеална. Ово је оригиналан рецепт а ви за декорацију додајте. Прво умутите 4 средња жуманцета са чашом шећера. Онако пенасто.

Малиница  је једна од оних феноменалних торти које вадите из рукава кад год вам је потребна фина и квалитетна торта која се лако прави. Ако имате квалитетне састојке онда је пун погодак. И верујте одлична је за декорисање. Ја искрено нисам вична декорисању и не разумем се много у ту тематику али предпостављам да би могла да иде испод фондана. За декорације шлагом и павлаком знам да сигурно може. Моја је била једна кућна варијанта јер ми сви у кући волимо да поједемо нешто ''умешено слатко''.  И врло често знам да спремим торте без неког разлога (рођендани и слично). И тада спремим ону мању пречника 20цм која је идеална. Ово је оригиналан рецепт а ви за декорацију додајте. Прво умутите 4 средња жуманцета са чашом шећера. Онако пенасто.
Малиница торта

Додајте две кесице ванилин шећера, 4 кашике топле кафе. Кафу скувајте мало јачу, али не превише. И да буде топла скоро врућа. Све и даље мутите миксером па додајте пола чаше густина и пола чаше меког брашна тип 400. На крају додајте две равне кашике какаа. Све добро умутите миксером. Пазите тесто ће бити јако густо.

Додајте две кесице ванилин шећера, 4 кашике топле кафе. Кафу скувајте мало јачу, али не превише. И да буде топла скоро врућа. Све и даље мутите миксером па додајте пола чаше густина и пола чаше меког брашна тип 400. На крају додајте две равне кашике какаа. Све добро умутите миксером. Пазите тесто ће бити јако густо.
Малиница торта

У то тесто додајте полако кашику по кашику чврст снег од беланаца који сте умутили са прстохватом соли. Када се све лепо сједини ставите у калуп и пеците на 180 степени. Време варира од рерне до рерне али рецимо око 25 минута. Као што сте приметили нема прашка за пециво ни соде бикарбоне.

У то тесто додајте полако кашику по кашику чврстог снега од беланаца који сте умутили са прстохватом соли. Када се све лепо сједини ставите у калуп и пеците на 180 степени. Време варира од рерне до рерне али рецимо око 25 минута. Као што сте приметили нема прашка за пециво ни соде бикарбоне.Кору оставите пет минута у калупу па извадите. Исеците на три једнке коре па их охладите скроз. Коре прелијте врелим млеком укупно 2дл за све три коре. Ја сам кашику по кашико на сваку кору и тако равномерно расподелила. Систем је хладне корице врело млеко.
Малиница торта

Кору оставите пет минута у калупу па извадите. Исеците на три једнке коре па их охладите скроз. Коре прелијте врелим млеком укупно 2дл за све три коре. Ја сам кашику по кашико на сваку кору и тако равномерно расподелила. Систем је хладне корице врело млеко.

Имала сам пуну шаку малина које сам ставила, а по рецепту иде 70гр за овај пречник торте. Малине ставите у шерпицу па преко сипајте 3 до 4 кашике шећера. На ринглу и кувајте само колико да се отопи шећер и малине онако раскашкају. У топле малине ставите 50гр млевених ораха. Све добро сједините и оставите са стране да се охлади. Умутите пола литре слатке павлаке па поделите на два дела. У први ставите ону смесу од малина и ораха и сједините. Може миксером без проблема. А другу оставите тако.

Имала сам пуну шаку малина које сам ставила, а по рецепту иде 70гр за овај пречник торте. Малине ставите у шерпицу па преко сипајте 3 до 4 кашике шећера. На ринглу и кувајте само колико да се отопи шећер и малине онако раскашкају. У топле малине ставите 50гр млевених ораха. Све добро сједините и оставите са стране да се охлади. Умутите пола литре слатке павлаке па поделите на два дела. У први ставите ону смесу од малина и ораха и сједините. Може миксером без проблема. А другу оставите тако. Филује се корица па фил са малинама, па корица па фил са малинама, па корица па само слатка павлака свуда око торте. По рецепту је свуда крупно рендана чоколада. Ја сам имала овако већ остатак па ми је добродошло. Оставите преко ноћи у фрижидеру. Одлична је за замрзавање и доста је хидроскопна и некако сам стекла утисак да је лепша после два дана. И није много мекана а топи се у устима. Освежава фантастично, није преслатка. Аааа да , ако сте хтели парче да знате да више нема. Појели мишеви.   :)  :)  :)
Малиница торта

Филује се корица па фил са малинама, па корица па фил са малинама, па корица па само слатка павлака свуда око торте. По рецепту је свуда крупно рендана чоколада. Имала сам овако нарендано већ, остатак од неких колача, па ми је добродошло. Оставите преко ноћи у фрижидеру. Одлична је за замрзавање и доста је хидроскопна и некако сам стекла утисак да је лепша после два дана. И није много мекана а топи се у устима. Освежава фантастично, није преслатка. Аааа да , ако сте хтели парче да знате да више нема. Појели мишеви. 🙂 🙂 🙂

П.С Ако желите да се прикључите групи на фејсбуку ево линка. Много је занимљива та наша заједница свашта можете научити. А и богами поставити ваше рецепте.

Рођена још давне 1973. неког 28. априла баш на Велику Суботу. Живот схватам као један велики хоби па се вероватно и тако понашам. Само докле... :)

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *