кувати месо заједно са грашком и шаргарепом
Што би ми рекли на кашику

Свињетина са грашком

Онај моменат када погледаш намернице, и копаш по глави шта би од тога могла да направиш.  Сетила сам се у тренутку рецепта једне девојке која је нешто слично направила. Јело лако за припрему.

Пола килограма свињског  меса (од бута без костију) исећи на коцке.

2 главице црног лука  исећи ситније. 1 чен белог лука такође. Загрејати 1дл уља ставити лук и динстати га али не пуно само два три минута уз стално мешање. Додати месо и пропржити га са свих страна.

Налијте воде толико да скроз прекрије месо. Додајте соли и бибера по укусу и динстајте месо двадесетак минута уз повремено мешање. Погледајте само да ли имате довољно воде.

Додајте пола килограма грашка, 2 средње шаргарепе исечене на колутове и 2 средња кромпира исечена на коцке. Налијте воду и кувајте 20 минута у поклопљеном суду. Повремено промешајте. Воде треба да вам испари око једна трећина само. Додајте запршку од 3 кашичице алеве паприке. Пустите само да вам проври. Оставити да “одмори“ 10 минута па сервирати.

ПРИЈАТНО!!!

 

Рођена још давне 1973. неког 28. априла баш на Велику Суботу. Живот схватам као један велики хоби па се вероватно и тако понашам. Само докле... :)

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *