крофнасто пециво
Теста и пите

Крофнасто пециво

Морам вам рећи да је интернет чудо. Пронађеш нешто што и ниси хтела. Ја сам ето тако копала по интернету и тражила рецепт за колач који се зове Мадмазелице а ето набасала на ово. Срећа те није био на јутјубу иначе би гарант завршила са клиповима мачића и кучића. 🙂
Рецепт врло прост, материјал не кошта пуно и одлична је количина. Искрено наслов крофнасто пециво ми је био мало чудан и нисам могла да оценим по саставу какво ће тесто да буде јер било јако штуро написано. Само састав и грубо како се прави. Слика завршног производа. Већ готовог пецива.
У ванглу ставите две чаше киселог млека (оне од 2дл или 1,8 је већина), 3 кесице прашка за пециво, кашичица соли и ту исту чашу уља.
 
Морам вам рећи да је интернет чудо. Пронађеш нешто што и ниси хтела. Ја сам ето тако копала по интернету и тражила рецепт за колач који се зове Мадмазелице а ето набасала на ово. Срећа те није био на јутјубу иначе би гарант завршила са клиповима мачића и кучића. :)  Рецепт врло прост, материјал не кошта пуно и одлична је количина. Искрено наслов крофнасто пециво ми је био мало чудан и нисам могла да оценим по саставу какво ће тесто да буде јер било јако штуро написано. Само састав и грубо како се прави. Слика завршног производа. Већ готовог пецива.  У ванглу ставите две чаше киселог млека (оне од 2дл или 1,8 је већина), 3 кесице прашка за пециво, кашичица соли и ту исту чашу уља.
крофнасто пециво

То се све добро сједини па се дода та иста чаша меког брашна тип 400. Добро се сједини да нема грудвица па се дода још једна чаша брашна.

То се све добро сједини па се дода та иста чаша меког брашна тип 400. Добро се сједини да нема грудвица па се дода још једна чаша брашна.
крофнасто пециво

Тако укупно четири и по чаше брашна. И не треба да буду вршне, онако нормално пуне. Тесто пажљиво израдите рукама. Кажем пажљиво јер се тесто лепи. Не лепи се онако много али се лепи и такво треба да буде. Оставите га на собној температури да “одмори“ десет минута. Фил је помешан ситан сир и ајвар. Рецимо једно 150гр ситног сира и 5 кашика ајвара. Ја сам то све одока јер у рецепту није писало. Само је наведен сир и ајвар.

Тако укупно четири и по чаше брашна. И не треба да буду вршне, онако нормално пуне. Тесто пажљиво израдите рукама. Кажем пажљиво јер се тесто лепи. Не лепи се онако много али се лепи и такво треба да буде. Оставите га на собној температури да ''одмори'' десет минута. Фил је помешан ситан сир и ајвар. Рецимо једно 150гр ситног сира и 5 кашика ајвара. Ја сам то све одока јер у рецепту није писало. Само је наведен сир и ајвар.
крофнасто пециво

Кидајте тесто да буде величине пинг понг лоптице.

Кидајте тесто да буде величине пинг понг лоптице.
крофнасто пециво

Растањите га благо рукама ставите фил у средину па затворите тестом са свих страна, тј. направите лоптицу.

Растањите га благо рукама ставите фил у средину па затворите тестом са свих страна, тј. направите лоптицу.
крофнасто пециво

Ту лоптицу целу уваљајте у презлу. Ја сам уваљала у презлу са белим луком што је дало посебан шмек. Иначе је ја правим. У сваком случају иде презла а не гриз или сусам или…Поређајте у плех на пек папир и одмах у рерну на 180 степени око 25 минута. Мени је врућ ваздух па је тачно 25 минута. У сваком случају не треба више.

Ту лоптицу целу уваљајте у презлу. Ја сам уваљала у презлу са белим луком што је дало посебан шмек. Иначе је ја правим. У сваком случају иде презла а не гриз или сусам или...Поређајте у плех на пек папир и одмах у рерну на 180 степени око 25 минута. Мени је врућ ваздух па је тачно 25 минута. У сваком случају не треба више. И то је то. Невероватно пециво, мекано као крофна и ваздушасто. И корица је мекана. Тако да ако хоћете неко лепо пециво за доручак моја топла препорука. Ја сам додуше за вечеру па су ми слике мало бљакс али ако вам мирише преко екрана то је то. :) Пријатно!!!
крофнасто пециво

И то је то. Невероватно пециво, мекано као крофна и ваздушасто. И корица је мекана. Тако да ако хоћете неко лепо пециво за доручак моја топла препорука. Ја сам додуше за вечеру па су ми слике мало бљакс али ако вам мирише преко екрана то је то. 🙂 Пријатно!!!

крофнасто пециво

Рођена још давне 1973. неког 28. априла баш на Велику Суботу. Живот схватам као један велики хоби па се вероватно и тако понашам. Само докле... :)

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *