посне коцке
Мали савети распеваног кувара,  Посно

Пикантне интегралне коцке ( посно )

Рецепт за пикантне интегралне коцке сам видела на једном порталу али у нешто измењенијем облику од овог мог и решила да га спремим. Наиме, по оригиналном  рецепту није имало сенфа и није било оволико семенки.  Онда, чепркајући по инстаграму погледала сам један клип од неколико секунди где се спремају неке плочице, интегралне, пуне семенки и свачег још. Мени се допадне идеја да ја искомбинујем ова два рецепта и…. добијем ово. Пикантне интегралне коцке.  Лако се спрема  само је битно пратити кораке.

Ово је добро за пост, добро је и рецимо за путовања, као грицкалица уз пиво.

У 2 дл хладног пива из фрижидера сипати 2 дл уља. Добро измешати

прво се умути течни део
Пикантне интегралне коцке

У други суд ставити 400 гр интегралног брашна, кашичицу млевеног бибера, кашичицу соли и пола кашичице прашка за пециво. Све измешати.

Па се умути прашкасти део
Пикантне интегралне коцке

Од семенки сам ставила 50 гр голице, 50 гр сунцокрет семенки свежих, 25 гр ланеног семена и 25 гр сусама. Све те семенке потопити у воду на једно 5 минута. Добро процедити.

Семенке се потопе у води.

Постепено додавати прашкасти део у течни уз непрестано мешање.

Додаје се мало по мало прашкастог дела у течни уз мешање.

Тесто ће вам бити јако мекано и масно да вас не збуни. Слично као за РУЖИЦЕ.

Тесто је јако мекано.

Плех од рерне обложити папиром за печење па тесто развити на отприлике пола прста дебљине, можда и за нијансу тање јер ће мало нарасти,  премазати вршном кашиком пикантног сенфа.

Премазати кашиком сенфа

Посути оне семенке свуда по тесту.  Опет мало посолити одозго

Додати оцеђене семенке

Пре печења исећи на коцке.

Исећи пре печења на коцке.

Пећи на 200 степени или на 220 у предходно загрејаној рерни док не порумене благо.  У зависности од рерне то је отприлике 7 до 10 минута.  Јако су хидроскопне и могу дуго да стоје.

Пећи на 200 степени док не порумене.

И један савет распеване куварице. Ако желите да вам семенке не отпадну са пецива предходно га потопите у воду на десетак минута, оцедите и тако одмах поспите по тесту. Одлично је за све посне ствари када не користимо жуманац. Па пријатно!!!!

Рођена још давне 1973. неког 28. априла баш на Велику Суботу. Живот схватам као један велики хоби па се вероватно и тако понашам. Само докле... :)

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *