анукине палачинке
Распевани колачи

Анукине палачинке (у оригиналу crêpes Anukine)

Прелепе палачинке, анукине палачинке, рецепт врло оригиналан. Може се слободно рећи да је енергетска бомба, јер вас две баш засите. Французи су познати по прављењу необичних палачинки. Једном приликом сам гледала посластичара који палачинке прави ка неко мало ремек дело. То јест, прави портрете. А познате су и њихове чувене торте од палачинки. И копајући по интернету набасала сам на овај рецепт. Привукла ме је искрено тиква.

Код ових палачинки прво се спрема фил. За једну палачинку потребно је једно парче тикве оне Туркиње (класична бела печенка). Одличан је рецепт ако вам као мени остане тикве.

Свако парче прво поспете половином кашичице цимета па преко премажете ливадски или багремов мед. Тако испечете тикву. Мед ће да се растопи и помешаће се са циметом. Печену тикву врућу испасирајте. Додајте кашику сецканих ораха. Остави се фил да се потпуно охлади. За то време спремите палачинке. Палачинке спремате од млека само (без додатка киселе воде), јаја, брашна, кесице ванилин шећера, кашике равне растопљеног путера и на врх ножа соде бикарбоне. Печете их за нијансу дебље као рецимо тупа страница ножа.

Вреле палачинке филујете хладним филом. Ставите фил на сами почетак палачинке и уролајте. Исеците на прст ширине залогаје. Одозго ставите мало меда и опет око једне кашике ораха. Другарица је спремала са хељдиним брашном било је одлично. Врло једноставан рецепт и јако укусан. Пријатно!!!

Прелепе палачинке, рецепт врло оригиналан. Може се слободно рећи да је енергетска бомба, јер вас две баш засите. Прво се спрема фил. За једну палачинку потребно је једно парче тикве оне Туркиње (класична бела печенка). Одличан је рецепт ако вам као мени остане тикве. Свако парче прво поспете половином кашичице цимета па преко премажете ливадски или багремов мед. Тако испечете тикву. Мед ће да се растопи и помешаће се са циметом. Печену тикву врућу испасирајте. Додајте кашику сецканих ораха. Остави се фил да се потпуно охлади. За то време спремите палачинке. Палачинке спремате од млека само (без додатка киселе воде), јаја, брашна, кесице ванилин шећера, кашике равне растопљеног путера и на врх ножа соде бикарбоне. Печете их за нијансу дебље као рецимо тупа страница ножа. Вреле палачинке филујете хладним филом. Ставите фил на сами почетак палачинке и уролајте. Исеците на прст ширине залогаје. Одозго ставите мало меда и опет око једне кашике ораха. Другарица је спремала са хељдиним брашном било је одлично. Врло једноставан рецепт и јако укусан. Пријатно!!!
анукине палачинке

Рођена још давне 1973. неког 28. априла баш на Велику Суботу. Живот схватам као један велики хоби па се вероватно и тако понашам. Само докле... :)

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *